(Persbericht) Veel cliënten van VRB Belastingadviseurs hebben door VRB een stamrecht BV laten oprichten. Eigenaren van een stamrecht BV zijn vaak op zoek naar goede mogelijkheden om het geld in hun stamrecht BV te laten renderen. In dit kader gaat VRB met een aantal van haar cliënten naar Spanje om daar een gevoel te krijgen bij de vastgoedmarkt. Wat staat er allemaal te koop? Wat kosten appartementen aan het strand of in de stad? Hoe voelt de sfeer aan van Spanje en de betreffende vakantiewoningen indien je daar iets zou kopen? Hoe makkelijk is het om vanuit je stamrecht BV in Spanje een vakantiewoning aan te schaffen?

Gelden vanuit stamrecht BV zakelijk investeren
Eigenaren van een stamrecht BV hebben als doel om het geld in hun stamrecht BV te laten renderen. Er zijn vele manieren om het vermogen in een stamrecht BV te laten renderen. Belangrijk bij de mogelijke investering is het zogenaamde ´zakelijkheidscriterium‘˜. Is de investering vanuit de stamrecht BV zakelijk dan is deze investering ook fiscaal toegestaan.

De onroerendgoedmarkt
Dat de waarde van onroerend goed de afgelopen jaren in Europa sterk is gedaald is algemeen bekend. Deze waardedaling verschilt sterk tussen de verschillende landen in Europa. In Nederland is de waarde van onroerend goed nog niet erg gedaald. Men verwacht dat de waardedaling van huizen en ander onroerend goed in Nederland nog gaat plaatsvinden. In bijvoorbeeld Spanje is de waarde van huizen, appartementen en vakantiehuizen al sterk gedaald. De waarde van vakantiehuizen in Spanje is in sommige delen van Spanje al 50% van de waarde van voor dat de crisis inzette.

Met stamrecht BV investeren in vakantiewoningen
Het is fiscaal toegestaan om vanuit een stamrecht BV te investeren in vakantiewoningen. Er wordt in de praktijk regelmatig gekozen voor de aankoop van een vakantiehuis of appartement. Natuurlijk voor de verhuur en niet voor het privà© gebruik met het hele gezin.

Men kan zowel investeren in Nederland als in het buitenland een vakantiehuis aankopen. De investering in een vakantiehuis kan direct vanuit de stamrecht BV worden voldaan. Ook kan men in privà© van de stamrecht BV geld lenen om vervolgens vanuit privà© een vakantiehuis aan te kopen.

De VRB Vastgoedtrip
In september gaat VRB Belastingadviseurs drie maal een lang weekend (vier dagen) met een groep eigenaren van een stamrecht BV naar Spanje. Deze groepen bestaan uit ongeveer 12 personen. Er is een programma uiteengezet waarbij wordt gevlogen op Alicante (Costa Blanca) en waar in vier dagen door makelaars en eigenaren van vastgoed een goed beeld en gevoel zal worden gegeven van hetgeen Spanje in deze streek te bieden heeft..

Kosten aftrekbaar binnen stamrecht BV
Vanzelfsprekend zijn de kosten van deze "VRB Vastgoedtrip" aftrekbaar binnen de eigen stamrecht BV.