(Persbericht) DEN HAAG à¢â‚¬” 19 oktober 2010 à¢â‚¬” Vanaf vandaag zijn ook alle debatten en stemmingen in de Tweede Kamer eenvoudig terug te vinden op Publitiek.nl. Sinds september vorig jaar verzameld deze website alle nieuwsberichten en Tweets over politici en politieke partijen, om deze op een gebruiksvriendelijke manier aan te bieden en doorzoekbaar te maken. Met de toevoeging van debatten en stemmingen is de Nederlandse politiek nu nog eenvoudiger te volgen.

à¢â‚¬Å“Debatten en stemmingen waren wel op internet terug te vinden, maar dan als ellenlange lappen tekst zonder interactieve mogelijkheden,à¢â‚¬ aldus Niels Reijmer, partner bij Wolq. à¢â‚¬Å“Wij geven de politici in het debat een gezicht en vertalen stemmingen in een duidelijk taartdiagram. Zo kun je bijvoorbeeld in à©à©n oogopslag zien aan welke debatten een politicus heeft deelgenomen, of hoe een bepaalde politieke partij door de tijd heen heeft gestemd.à¢â‚¬

Wat begon als inzending voor een wedstrijd van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is inmiddels uitgegroeid tot een enorm archief van nieuwsberichten, Tweets (berichten op Twitter), en vanaf nu ook debatten en stemuitslagen. Hiermee maakt Publitiek het voor iedereen eenvoudiger om de meningen en acties van politici in de Tweede Kamer te volgen en terug te vinden.

Wolq is een ontwerp- en adviesbureau voor gebruiksvriendelijkheid. Sinds 2009 geeft zij advies over de interactie tussen mensen en computers, wat zich onder andere vertaalde in een concept om touchscreens toegankelijk te maken voor visueel beperkten, een website die de Nederlandse politiek op een gebruiksvriendelijke manier in beeld brengt, en een interactieve televisiezender voor de Haagse Hogeschool.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular