(Persbericht) Woonmodeketen Decorette gaat zich sterker profileren als woonmodewinkel. Om dit imago te onderstrepen zocht de retailer samenwerking met Kega.

Inspiratie en sfeer
De consument associeert Decorette vooral als een speciaalzaak in raamdecoratie, vloeren en tapijt. Door de strategie aan te scherpen wil Decorette beter zichtbaar maken dat zij een totaaloplossing biedt. Naast raamdecoratie en vloeren voert de winkelketen tevens verf, behang, accessoires, buitenzonwering en verlichting in haar assortiment. De nadruk komt veel meer te liggen op inspiratie en sfeer om zo ook de vrouwelijke doelgroep aan te spreken.

Na een pitch koos Decorette voor retailbureau Kega, omdat dit bureau een goede vertaalslag wist te maken naar de nieuwe uitstraling van de woonmodewinkel. Kega wordt hierbij op verschillende werkgebieden ingezet. Naast strategisch advies en imagobepaling wordt Kega ook betrokken bij de ontwikkeling van de huisstijl, het neerzetten van goede actiecommunicatie en joint promotions, en de uitwerking hiervan naar folders en bijbehorende POS materialen.

Over Decorette
Decorette bestaat inmiddels veertig jaar en is met bijna negentig winkels een begrip in de woonmodebranche in Nederland. De ondernemers van Decorette onderscheiden zich door hun kennis, service en vakmanschap. Daarmee zijn de Decorette ondernemers het betaalbare alternatief voor de binnenhuisadviseur. Het assortiment van Decorette bestaat uit: raamdecoratie, zonwering, gordijnen, vloerbedekking, verf en behang, aangevuld met accessoires en verlichting. Decorette heeft daarmee de oplossing voor alle zes wanden van het huis. Het assortiment is met zorg samengesteld volgens de laatste trends. Naast het brede assortiment biedt Decorette professionele dienstverlening. Zo beschikt iedere winkel een over montage en stoffeerdienst. Decorette maakt onderdeel uit van de retailserviceorganisatie Euretco, waar in totaal 1400 ondernemers en franchisenemers bij zijn aangesloten. Deze ondernemers exploiteren in totaal bijna 1900 winkels in de branches wonen, mode en sport. De gezamenlijke consumenten omzet bedraagt ruim 2 miljard.

Kega, dà© specialist in retail
Kega hà©t retailbureau van Nederland, is opgericht in 1994. Kega ontwikkelt krachtige, effectieve 360 graden retailconcepten voor de (online) winkelvloer. Met als basis retailcommunicatie, actiemarketing en e-commerce bundelt Kega alle communicatiebehoeften van retailers onder à©à©n dak. Kega is gevestigd in Sassenheim. Klanten van Kega zijn onder meer Ziengs, Primera, Score, en Telecombinatie.
_________________________________________________________________

Contactinformatie
Zie voor meer informatie over Kega www.kega.nl en over Decorette www.decorette.nl

Of neem contact op met:
Talitha Dhondai E: [email protected] T: 0252 750 275

Beeldmateriaal is ook in HR verkrijgbaar.