(Persbericht) Amsterdam 15 september 2010 - Deputy IT is in 2005 opgericht door Marco Tames. Zijn specialisme lag in consultancy op het gebied van Business Intelligence, een vooruitstrevend begrip in 2005. Business Intelligence is inmiddels een algemeen geaccepteerde term in de IT wereld, waar een groot aantal bedrijven software voor aanbieden. Deputy IT werkt tegenwoordig met name met drie grote aanbieders: Microsoft, SAP Business Objects en IBM Cognos. Daarbij wordt altijd gekeken naar nieuwe software en mogelijkheden, om vooruit te blijven lopen op de markt.

Naast de BI tak is in 2005 ook een ontwikkeltak opgericht. Tegenwoordig werkt deze tak onder de naam 3IP Web Solutions. 3IP is uitgegroeid tot een full-service internetbureau en bouwt websites en web applicaties. Daarnaast geeft ze advies op het gebied van web marketing en regelt ze domeinnamen en hosting.

Deputy IT bouwt tevens webapplicaties in samenwerking met haar partners. Zo is in samenwerking met bouwbedrijf Mulder Obdam een innovatief en vooruitstrevend planningtool voor de bouw ontwikkeld: Lean Planning Online. Daarnaast realiseert Deputy IT in samenwerking met Makie Vision innovatieve toegangscontrolesystemen op basis van active directory en IP. Deputy IT ontwikkelt de software voor deze systemen.

Inmiddels werken er 20 medewerkers voor Deputy IT, verdeelt over beide takken. Deputy IT ziet de twee takken echter als een geheel. Webontwikkeling en Business Intelligence kunnen elkaar goed aanvullen. Ze krijgen regelmatig aanvragen voor complexere databases achter websites of een webinterface voor een al bestaande database omgeving. Doordat Deputy IT expertise in huis heeft van beide zaken , zijn ze in staat mee te denken bij beide disciplines, waardoor goede oplossingen en tevreden klanten ontstaan.

Dat Deputy IT op de goede weg zit wordt bevestigd door de nominatie die ze in 2010 ontvingen voor à¢â‚¬Å“snelste groeierà¢â‚¬ en de partnerships die ze aangingen met onder ander Cognos en Microsoft. Deputy IT werkt voor grote multinationals als Avery Dennison, ABN Amro en ING maar voert ook verschillende opdrachten uit voor kleinere ondernemingen.

Ondanks alle successen en groei van de afgelopen jaren is de informele werksfeer gebleven. Directeur Marco Tames hecht hier veel waarde aan: à¢â‚¬Å“Bij Deputy IT werkt iedereen erg hard, maar er blijft ook ruimte voor een grap of een gezellige borrel. Daarnaast wordt er veel energie gestoken in persoonlijke ontwikkeling. Zo zijn er kennisbijeenkomsten en krijgen medewerkers de kans om zichzelf te ontplooien met behulp van opleidingen en cursussen. Op deze manier blijven we een vooruitstrevend bedrijfà¢â‚¬.

Deputy IT viert haar jubileum zowel intern als extern. Alle medewerkers hebben reeds een bedrijfsweekend achter de rug, vol feestelijke activiteiten. Partners en klanten worden uitgenodigd om 5 november een feestelijke borrel te komen drinken.

Deputy IT wil graag de komende vijf jaar op dezelfde voet doorgaan, waarbij de voetjes op de vloer mentaliteit gewaarborgd blijft en iedereen met plezier naar het werk gaat. Daarbij blijft Deputy IT altijd zoeken naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden op IT-gebied en met name verdiepingen in richtingen waar ze specialist in is.

Meer informatie over Deputy IT kunt u vinden op www.deputyit.com