Ruim vierhonderd bezoekers aanwezig tijdens afwisselend en informatief programma

Arnhem, 11 juni 2010 Het jaarlijkse Factuurcongres heeft zich deze week weer bewezen als het grootste congres met de meeste aandacht voor de praktijk rondom e-factureren in de Benelux. Op het goedbezochte evenement in Eindhoven gaf het breed opgezette programma de bezoekers veel gelegenheid om de benodigde kennis op te doen.

Praktijkvoorbeelden voor de doelgroep
Diverse mogelijkheden waren er voor de bezoekers om geïnformeerd te worden over elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Het Factuurcongres bood naast de Gouden Facturen en een informatiemarkt met 28 exposanten ook negen praktische parallelsessies waarin praktijkvoorbeelden uitvoerig werden toegelicht. Ook de nieuwe editie van de marktanalyserende Factuurmonitor werd toegelicht.

Nadat directeur Harm Poelen van hoofdsponsor 20/20 vision Europe zijn visie op e-factureren had gegeven, lichtte Marco Pastors als ambassadeur e-factureren van de overheid de status en doelen toe die de overheid voor ogen heeft betreffende het elektronisch ontvangen van facturen via Digipoort. Ook ging het Keurmerk E-factureren officieel van start met de eerste dertig partijen die zich de afgelopen periode hebben aangemeld.

Gouden Facturen
Aan vier praktijkvoorbeelden rondom e-factureren werden de Gouden Facturen toegekend. De jury kende in de categorie B2B e-Factureren UnifiedPost een Gouden Factuur toe met de case Belgian Travel Service, in B2C e-Factureren won AcceptEmail met de case Tele2 en in B2B Factuurautomatisering was BCT Partners For Value met de case Gemeente Ede was volgens de jury de beste. De nieuwe categorie Online Factureren leverde met DigitaleFactuur (case Kickin It Sports) de winnaar en tot slot mocht AcceptEmail ook nog de Publieksprijs in ontvangst nemen.

De organisatie is tevreden over het verloop en de inhoud van de dag en de opkomst met ruim vierhonderd aanwezigen.