Berghem: 16-07-2008. Sinds begin deze maand kan de bevolking van Bonaire voor een gratis sterilisatie of castratie van het eigen huisdier aankloppen bij Stichting Dierenhulp Venezuela. Deze Nederlandse dierenhulp organisatie heeft haar sterilisatie plannen nu ook in kunnen voeren op het Antilliaanse eiland dat later als bijzondere gemeente bij Nederland gaat komen. Dit is mogelijk met de steun van donateurs die dit vrijwilligers werk ondersteunen waardoor de benodigde materialen aangekocht kunnen worden.

Aanleiding hiervoor was dat de los lopende dieren op dit eiland momenteel worden afgeschoten nadat eerder dit jaar een vrouw was aangevallen door een losgebroken hond. De commotie die daarop ontstond deed het eiland bestuur besluiten zeer drastische en dieronvriendelijke maatregelen te nemen.

De sterilisatie actie heeft als doel de groei van de zwerfdieren populatie in te perken. Door grootschalig te steriliseren wordt veel dierenleed voorkomen en is er gelijk een goede morgelijkheid om via een database de populatie in kaart te brengen.

Sinds 1996 is de organisatie met een dergelijk plan al actief in Venezuela. Dat is op tal van plaatsen de groei volledig onder controle.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular