Dikke mensen hebben minder tekorten

Mensen met overgewicht hebben kleinere tekorten aan vitamines en mineralen dan mensen met een lager lichaamsgewicht. Hierdoor hebben mensen met overgewicht een lagere kans op de negatieve gezondheidsgevolgen van een vitaminetekort. Mannen en vrouwen met een Body Mass Index (BMI) hoger dan 25 hebben overgewicht en komen dagelijks 15% minder essentiële voedingsstoffen tekort dan mensen met ondergewicht, ofwel een BMI lager dan 18,5.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder 55.000 personen die de FitForMe voedingstest invulden. De steekproef bestond uit volwassen personen tussen de 18 en 95 jaar, met een BMI tussen de 15 en de 65. De gemiddelde tekorten aan vitamines en mineralen varieerden van 0% tot 97%.

De resultaten wijzen erop dat de meeste mensen met overgewicht meer vitamines en mineralen binnen krijgen dan mensen met gezond- of ondergewicht. Om de dagelijkse inname aan vitamines en mineralen te bepalen, wordt in de voedingstest onder andere navraag gedaan naar de dagelijkse inname van brood, vlees, groenten en zuivel. Naast voeding spelen ook fysieke kenmerken zoals leeftijd, geslacht en bewegingspatroon een belangrijke rol in het bepalen van de behoefte aan vitamines en mineralen. Een oorzaak van het gevonden resultaat zou een grotere inname van de diverse soorten voeding door mensen met een hoger BMI kunnen zijn.

Het bovenstaande resultaat betekent echter niet dat overgewicht beter is voor het lichaam dan het hebben van een lager lichaamsgewicht. Overgewicht heeft vaak gewrichtsklachten, diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en andere ziekten tot gevolg.

Noot voor redactie:
FitForMe stemt voedingssupplementen af op de persoonlijke tekorten van de individuele klant. Op deze wijze onderscheidt FitForMe zich van de huidige generatie supplementen uit het schap.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
FitForMe
Drs. Simon Hamer
T: 010-2235528 / 06-24758593
E : [email protected]
www.fitforme.nl