Persbericht

Dimence, een zorginstelling met ca 2400 medewerkers werkend vanuit ruim 60 locaties, heeft Virsto Storage Hypervisor tussen juli en november 2012 in productie genomen. Daarmee is zij à©à©n van de eerste organisaties in Nederland, die de VDI Storage problematiek met behulp van software oplost in plaats van extra hardware in de SAN. Zoals gebruikelijk bij VDI projecten heeft ook Dimence storage gerelateerde problemen ervaren tijdens het uitrollen van de eerste VDI werkplekken. Alvorens het VDI project live kon gaan moest een oplossing worden gevonden.

 

Virsto, de multifunctionele Storage Hypervisor

10x performance verbetering, die Dimence met Virsto zou realiseren was niet doorslaggevend, maar juist tot 90% kunnen besparen op de Storage bleek de organisatie over de streep te trekken.

Dankzij de nieuwe manier waarop Virsto tegen 'virtuele schijven' aankijkt, vormt de SAN niet meer de bottleneck in de 'Virtual Desktop Infrastructure' (VDI). De Virsto architectuur zorgt voor gecombineerd beheer van Virtuele Machines en bijbehorende Storage, waarmee schijfruimteverspilling wordt voorkomen. De nieuwe 'disk architectuur', die als een schil over de bestaande SAN wordt gelegd, maakt het mogelijk om alle fysieke disks, zonder performance degradatie, binnen de SAN volledig te gebruiken. "Daardoor is de effectieve opslagcapaciteit nu met 60% toegenomen.", zegt Tim Smals beheerder van de Virtuele omgeving van Dimence en verantwoordelijk voor de uitrol van het VDI project. 

"Afgezien van de eerder genoemde voordelen, vind ik het persoonlijk een klein wonder dat ik nu gebruik kan maken van ‘˜Thin Provisioned disks’ terwijl de performance zelfs beter is dan de voorheen noodzakelijke ‘˜Thick provisioned disks’, aldus Smals.

"Omdat distributeur VCEE beschikt over een 'denktank', die 7x24 in rechtstreeks contact staat met de experts van Virsto in V.S., heeft het project geen minuut vertraging opgelopen.", besluit Smals.

###

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie bedoeld:

 

Over Dimence

Dimence is een innovatieve organisatie die geestelijke gezondheidszorg biedt voor iedereen in Oost-Nederland. Ontwikkelen staat bij de organisatie hoog in het vaandel. Dimence helpt mensen ontwikkelen en gelooft in de kracht van mensen om zich te ontwikkelen. Niet alleen in de betekenis van genezen of beter leren omgaan met beperkingen voor patiënten en cliënten, maar ook in de betekenis van groei van professionals en de organisatie. De afdeling I&A van Dimence volgt vanuit dat oogpunt de nieuwste ICT ontwikkelingen op de voet en hecht belang aan innovatieve software oplossingen.

Voor verdere projectinformatie kunt u contact opnemen met Dimence:

Contactpersoon: Tim Smals (Beheerder Virtual Server Infrastructure)

Telefoon: +31 (0)38 45 65 823

E-mail: [email protected]

Web: www.dimence.nl

 

Over VCEE

VCEE is een Europese Distributeur en Reseller, dat Virtualisatie Technologie en Cloudcomputing omarmt, en continu op zoek is naar manieren om de performance ervaring van eindgebruikers te verbeteren. Ervaringen opgebouwd sinds begin jaren 80, toen het mainframe tijdperk de performance, kwaliteit en hoge mate van veiligheid dicteerde,  is voor VCEE de drijfveer om die gebruikerservaringen te doen herleven op veel kosten effectievere serverplatformen. VCEE beoogt de Virsto Centre of Expertise te zijn voor zowel Europees Reseller kanaal als voor eindklanten. Naast ondersteuning levert zij ook de nodige trainingen en on-site workshops.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met VCEE:

Contactpersoon: Reinier Muller (Directeur)

Telefoon: +31 (0)320 767300

E-mail: [email protected]

Web: www.vcee.eu

 

Foto’s en beeldmateriaal:

http://virstosolutions.eu/media-center/media-pictures-and-photos/

 

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform