Den Haag, 9 oktober 2008, ID Control BV, de specialist op het gebied van online identiteits- en toegangscontrole lanceert het meten en controleren van het DNA-profiel van het mobiele toestel alvorens e-mail, taken, contacten en agendapunten, na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord, gesynchroniseerd kunnen worden, in de strijd tegen mobiele identiteitsdiefstal en fraude.

De DNA-match resulteert in een RiskID en verlaagt het risico dat de verkeerde mobiele gebruikers op afstand e-mail, contacten en agendapunten kunnen synchroniseren met de e-mail servers van kantoren door de relatief eenvoudig af te vangen gebruikersnaam en wachtwoordbeveiliging. RiskID meet namelijk de unieke kenmerken van het toestel en draait hierover een DNA-profiel, zodoende wordt het toestel van de gebruiker geverifieerd in combinatie met zijn gebruikersnaam en wachtwoord.

RiskID identificeert mobiele gebruikers omdat de gemeten DNA-profielen van hun mobiele toestellen uniek zijn en voorkomt daarmee misbruik en oneigenlijk gebruik van mobiele e-mail en agenda´s. Steeds meer thuiswerkers en mobiele werknemers worden uitgerust met een smartphone waardoor ze flexibel, altijd up-to-date en overal toegang hebben tot informatie en data zoals met de e-mail, agenda´s en andere toepassingen. RiskID vereist geen additionele software op het mobiele toestel en de gebruiker hoeft niets te doen om toch sterk geauthenticeerd te worden. Ook de systeembeheerder kan met behulp van de ID Control Server centraal de DNA-profielen en gerelateerde RiskIDs van de toestellen beheren.

Hans Kortekaas, directeur van ID Control, geeft aan dat ID Control met haar sterke authenticatie  oplossing RiskID wel overwogen de mobiele identiteitsdiefstal en fraude tegen wil gaan. Hoewel Gartner verwacht dat de groei van smartphones dit jaar zal dalen van 55% naar 16% onder de druk van de economische omstandigheden en de afnemende vraag van consumenten, komen er toch steeds meer slimmere en handigere toestellen op de markt. Binnen organisaties wordt helaas vaak eerst gekeken naar de kansen en mogelijkheden van een mobiel kantoor en dan pas naar de daaraan gerelateerde security risico´s en dreigingen. RiskID neemt het grote sterke authenticatie vraagstruk weg bij het implementeren van mobiele toegang en data synchronisatie en dat zonder de eindgebruiker lastig te vallen.

ID Control B.V., www.idcontrol.com gevestigd in Den Haag en Heemskerk, heeft naast RiskID verschillende geavanceerde sterke authenticatie oplossingen, zoals à¢â‚¬Å“KeystrokeIDà¢â‚¬ wat de gebruiker herkent aan zijn of haar typegedrag tijdens het inloggen, à¢â‚¬Å“HandyIDà¢â‚¬ een sterke authenticatie toepassing voorop de mobiel, à¢â‚¬Å“MessageIDà¢â‚¬ een SMS gebaseerde dienst, en de ID Control OTP Key, waarmee op uiterst hoog niveau gebruikers geauthenticeerd kunnen worden met behulp van eenmalige wachtwoorden. Daarnaast biedt ID Control een USB Token waarmee digitaal een handtekening gezet kan worden. Bovendien kunnen organisaties die verschillende authenticatie methodes en tokens (ook van derden) inzetten voor variërende systemen, applicaties, gebruikers en diensten deze centraal managen met behulp van de ID Control Server.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Susan de Wolf op telefoonnummer 0888-SECURE (732873).