Vanaf 12 januari '09 is Gadgetfabriek.nl de eerste grote webwinkel in Nederland die Pokens gaat verkopen. Pokens zijn comic-achtige sleutelhangers met usb-ingang, waarop profielen van sociale netwerken zoals Hyves, worden bewaard. Door jouw Poken te laten ´handenschudden´ met andermans Poken wordt de informatie in een fractie van een seconde draadloos uitgewisseld. Middels de USB-ingang worden de gegevens vervolgens bekeken en opgeslagen via je online-account. Dit digitale visitekaartje is overgewaaid naar Nederland via het social communitynetwerk: Twitter, waar het geïntroduceerd werd door de ´King of Poken´; Jilles Groenendijk.

De Poken maakt het mogelijk eenvoudig en snel online profielen te delen. Social netwerken die het apparaat o.a. ondersteunen zijn: Linkedin, Facebook, Hyves, Twitter, Msn messenger, Skype en Gtalk. Poken is dus geen nieuw sociaal netwerk maar verbind alle netwerken en stelt je in staat om in het fysieke leven snel de gegevens uit te wisselen. Opvallend is dat het product gehyped is vanuit het social netwerk: Twitter. De Pokens, afkomstig uit Zwitserland zijn via dit netwerk uitvoerig besproken en hebben early adopters ervan overtuigd het product direct te bestellen. Ook hebben weblogs zoals Marketingfacts.nl en Retecool.com aandacht aan de Pokens besteed. Zoals bij veel innovatieve producten is niet iedereen overtuigd van de hype, maar wordt het product wel bijna dagelijks breed besproken.

Stà©phane Doutriaux, CEO en oprichter van Poken S.A. in Zwitserland zegt het volgende: à¢â‚¬à…“Sinds onze internationale uitrol zijn de bestellingen vanuit Nederland gegroeid tot 20% van onze omzet. Ondanks dat de Poken-hype gestart is in een klein groepje van trendy early-adopters is het duidelijk dat we groeien naar een brede acceptatie door de markt. Poken is dà© sociale sleutelhanger, een product om te netwerken wat in je gadgetscollectie niet mag ontbreken. Als je op Hyves zit kun je eigenlijk niet zonder Poken om er het maximale uit te halen. We zitten pas in het eerste hoofdstuk van het Poken-verhaal maar we zijn enorm verheugd om de samenwerking met Gadgetfabriek.nl te starten omdat we merken dat we qua betrouwbaarheid en dienstverlening naar klanten volledig op à©à©n lijn zitten.

"Normaal gesproken gebruiken we vaste bronnen voor productsourcing, maar binnen het Twitternetwerk was men zo enthousiast over de Pokens, dat we het product direct hebben opgenomen in ons assortiment" zegt Patrick Kerssemakers, CEO van Mailorder Solutions BV, eigenaar van Gadgetfabriek.nl. "Met de speelse poppetjes richt men zich in eerste instantie op een jonger publiek, maar onder een whitelabel is het product ook vanuit een businessperspectief interessant. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheden onder Linkedin gebruikers; op een netwerkborrel zijn gegevens razendsnel uitgewisseld."

De Pokens zijn voor à¢à¢â‚¬Å¡¬14,95- te bestellen op
www.gadgetfabriek.nl/

Inmiddels is in Nederland de eerste Poken Meeting georganiseerd, waar mensen een Poken kunnen kopen en netwerken. De eerstvolgende Pokenmeeting vindt op 14 januari plaats in Utrecht vanaf 15.00 uur met als aanwezigen de eigenaar van Gadgetfabriek.nl, Jilles Groenendijk en een mystery guest. Meer informatie is te vinden op http://poken-030-meetup.ning.com/.
----------------------------------------------------------------------------
Profiel Mailorder Solutions:
Op het gebied van E-commerce streeft Mailorder Solutions naar een uitstekende klantenservice, een brede productselectie en competitieve prijzen. Naast eigen shops (Mailorder Shops) runt Mailorder Solutions ook shops voor derden (Mailorder Licences), binnen bestaande branches als interieur/cadeau en gezondheid. Inmiddels bestaat ons bedrijf uit meer dan 25 webwinkels.

Mailorder Shops: o.a. Nonplusultra.nl, Gadgetfabriek.nl, Apartdesign.nl, Allergiewinkel.nl, Voeljegezond.nl, Reisenthelwinkel.nl, Bloeddrukmetersshop.nl en Brassa.nl.

Mailorder Licences: o.a. EXPO, Rituals, Algemeen Dagblad, Achmea, AGIS en Wegener.
----------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Kerssemakers;
Tel: +31(0)30-2416160
Email: [email protected]
Web: http://www.mailordersolutions.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular