Voor iedereen die al is overgestapt op breedband internet of internet+bellen, is er nu een handige telefoontoepassing, waarmee onbeperkt wereldwijd naar elkaar gebeld kan worden met hoge kwaliteit beeld en geluid, zonder beltikkosten.

Het heet FamilieNet en bestaat uit een digitale mediatelefoon met 5 TFT kleurenscherm en twee telefoonnummers gebundeld in een abonnement.

Bellen over het internet met beeld bestaat al geruime tijd via de PC met populaire software programma´s zoals Skype, gTalk en MSN. Bellen kan alleen wanneer de PC bij beide bellers aanstaat en er voldoende processor vermogen is om beeld en geluid gelijktijdig lipsynchroon te verwerken.

Met de komst van de digitale mediatelefoon is er geen PC meer nodig om elkaar in hoge kwaliteit te zien en te spreken. De bediening is gelijk aan een gewone telefoon. Nummer intoetsen en beeldbellen maar. Bovendien is een digitale mediatelefoon altijd bereikbaar en niet langer meer plaatsgebonden. Overal waar maar een internetverbinding is, kan de digitale mediatelefoon aangesloten worden, direct klaar voor gebruik.

De telefoon kan ook aangesloten worden op de bestaande telefoonaansluiting voor dagelijks bellen naar vastnet en mobiel. De digitale mediatelefoon heeft een aanschafprijs van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 149,- en het abonnement voor 2 beeldtelefoonnummers voor onbeperkt nationaal en internationaal beeldbellen kost à¢à¢â‚¬Å¡¬ 9,95 per maand.

Website: http://www.voipnvideo.com