DOGS-22 is een nieuw label voor hondenliefhebbers. Middels een webwinkel verkoopt DOGS-22 luxe leren halsbanden en riemen. Op termijn zullen de DOGS-22 halsbanden ook verkrijgbaar zijn in diverse hondenboetieks. DOGS-22 onderscheidt zich door kwaliteit, een bijzonder design en maatschappelijke betrokkenheid. Een deel van de opbrengst zetten zij in voor verwaarloosde en mishandelde honden op Fuerteventura.
In samenwerking met Stichting Fuertedogs ondersteunt DOGS-22 de medisch kosten van verwaarloosde en mishandelde honden op de finca (woonboerderij) van Elke Kaaskoper. Elke verblijft sinds 2002 op Fuerteventura. Na jarenlang bij het asiel van OKAPI geholpen te hebben, is zij in 2007 gestart met een eigen opvangcentrum.
Honden in Spanje en dus ook op Fuerteventura leven vaak onder barre omstandigheden. Zonder de lokale ware dierenliefhebber te kort te willen doen, blijft de Spaanse mentaliteit t.o.v. dieren vaak zeer bedroevend. Vooral ook de Podenco Canario, de voor de Canarische Eilanden zo kenmerkende jachthond, heeft het zwaar te verduren. Slechts 12 zondagen per jaar mag er gejaagd worden. De rest van het jaar worden deze honden verwaarloosd, liggen ze te vegeteren aan te korte kettingen zonder bescherming tegen de felle Canarische zon, met te weinig of zelfs geen water en/of voer. Vaak genoeg worden ze dood aan de ketting gevonden. Overleven ze het wel tot de volgende jacht dan sterven ze vaak door gebrek aan voorbereiding en training of worden ze als de prestaties uitblijven zonder pardon afgeschoten, opgehangen, in brand gestoken of gewoon ergens achtergelaten om te verhongeren.
Maar ook andere hondenrassen hebben het moeilijk op Fuerteventura. De gemeenten hebben op Fuerteventura 3 zogenaamde dodingsstations (perrera´s). Alle honden die op straat dwalen worden door speciale hondenvangers van de gemeente gevangen en in zo´n centrum gestopt. Ook de mensen die hun hond niet meer willen, kunnen deze zo afgeven bij de dodingscentra. Afhankelijk van het aantal honden in de betreffende perrera worden de honden dan gewoonlijk na 10 tot 20 dagen zonder pardon afgemaakt, meestal op een dieronvriendelijke wijze.
In april 2007 adopteerde Letitia Nurmohamed, eigenaar en oprichtster van DOGS-22, haar hond Frodo uit Fuerteventura. Frodo is als pup uit een perrera gehaald. Letitia Nurmohamed: à¢â‚¬à…“Elke keer als ik naar Frodo kijk, kan ik mij niet voorstellen dat deze hond zonder pardon afgemaakt zou worden. Frodo is een hele leuke en lieve hond en zo zijn er nog veel meer leuke lieve hondjes die ernstig mishandeld worden of wachten op hun dood in een perrera. Deze gedachte kon ik moeilijk loslaten en ik wilde graag bijdragen om deze honden te helpen. Ik heb mijn bedrijf de naam DOGS-22 gegeven omdat het getal 22 in de logica staat voor 2 acties die wederzijds van elkaar afhankelijk zijn. Vrij vertaald voor DOGS-22 betekent dit dat de honden op Fuerteventura afhankelijk zijn van mijn inzet en de verkoop van de halsbanden en riemen voor een beter hondenleven.

Website: http://www.dogs22.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular