Dorsano rugpijn kliniek opent vestiging in Rijssen

RIJSSEN In Nederland lijden 4 miljoen mensen aan rugklachten. Slechts 10% van deze à¢â‚¬à…“rugpatiënten weten de oorzaak van hun klacht, zoals een hernia, slijtage enz. De rest van deze groep heeft rugklachten zonder aanwijsbare redenen ( de a-specifieke lage rugklachten).

De DorSano kliniek weet in 84% van de rugklachten een positief resultaat te bewerkstelligen door zijn ultra moderne en revolutionaire aanpak. Tom Karperien is de oprichter en eigenaar van het DorSano behandel concept. Tom, zelf afgestudeerd fysiotherapeut en osteopaat, verteld het volgende over zijn methode.

Tom verklaard dat de DorSano methode bestaat uit een gefaseerde aanpak waarbij een uitgebreid onderzoek de basis is voor een behandeltraject dat de patiënt op maat aangeboden krijgt.

De drie DorSano fases zijn:

1- De onderzoek fase
Deze bestaat uit een normaal fysiek onderzoek aangevuld met een Medi Mouse scan en een à¢â‚¬à…“Back-check.
Volgens Tom geeft een normale (MRI) scan veel informatie over het weefsel. Hier onderscheidt de Medi Mouse scan zich door de uitgebreide informatie over de beweeglijkheid van de rug in zijn totaliteit als ook van de beweeglijkheid van de wervels ten opzichte van elkaar. Tom Karperien gebruikt dit onderzoek om blokkades tussen wervels in beeld te brengen , maar ook kan hij uit het onderzoek afleiden waar de wervelkolom juist te beweeglijk is.
Wanneer wij de stand van de wervels en hun beweeglijkheid in beeld hebben, wordt er een à¢â‚¬à…“Back-check bij de patiënt uitgevoerd door een van onze DorSano therapeuten. Deze à¢â‚¬à…“back-check is net zoals de Medi Mouse aan de computer gekoppeld en geeft ons een volledig overzicht van de kracht in de spieren van de romp. Het apparaat meet de totaalkracht van de individuele spieren maar ook de krachtverhoudingen tussen de spieren onderling.
De informatie uit de rugscan en de Back-check wordt in de computer verzameld en geanalyseerd. De kennis die wij daarmee opdoen gecombineerd met onze persoonlijke specialistische kennis van de rug staan garant voor een optimaal individueel behandeladvies, aldus Tom Karperien.

2- Mobilisatie- en reactiveringfase
In deze tweede fase maken wij de wervelkolom waar nodig weer mobiel. Deze mobilisering gaat niet dmv. à¢â‚¬à…“kraken. Tom meldt dit met einige trots, u maakt uw eigen rug zelf soepel door actieve training. Hierbij maakt u gebruik van onze à¢â‚¬à…“DorSano stoel. Deze stoel is door ons zo ontworpen dat u op een pijnvrije natuurlijke manier de rug kan bewegen, waarbij uw vastzittende wervels weer mobiel worden gemaakt.
Tevens wordt er in de à¢â‚¬à…“DorSano stoel opnieuw de juiste wijze waarop u de rug moet buigen en strekken aangeleerd. Dit correct bewegen is een rugpatiënt vaak vergeten doordat hij/zij al jaren probeert de pijn in de rug te voorkomen. Dit soort patiënten gaan scheef staan of houden de rug erg stijf. Deze à¢â‚¬à…“pijnhoudingen doorbreken wij met behulp van de à¢â‚¬à…“DorSano stoel, volgens Tom´s beweringen.

3- Stabiliseringfase
In de visie van Tom Karperien, is dit de meest belangrijke fase. Deze fase is essentieel voor de lange termijn effecten van onze therapie. In deze fase worden er speciale trainingsapparaten gebruikt, om de diepe rugspieren die naast de wervels lopen te versterken. Door deze diepe spieren te trainen wordt de rug stabieler en verdwijnt de pijnklacht binnen enkele weken. Het allerbelangrijkste is dat door deze stabilisering de klachten weg blijven.

De snelle en goede resultaten van onze DorSano methode hebben er toe geleid dat alle zorgverzekeraars de behandelingen vergoeden, mits u voldoende fysiotherapie in uw pakket heeft.

Op de nieuwe site www.lage-rugpijn.nl kunt u meer lezen over deze zeer succesvolle behandel methode en kunt U zich aanmelden voor een gratis rugscan.

De DorSano kliniek heeft zich aan de Roelf Bosmastraat 37, in Rijssen gevestigd in het pand waar voorheen de artsen praktijk Schreuder, Steisiger en Kastenberg was.

Website: http://www.lage-rugpijn.nl