Schiphol-Rijk, 15 januari 2008 – Dotweb Selective, de detacheringspoot van het softwarebedrijf Dotweb, biedt nu naast .NET-experts ook specialisten in Microsoft Sharepoint 2007. Opdrachtgevers krijgen via Dotweb de beschikking over professionele Microsoft Sharepoint-specialisten. De specialisten maken deel uit van een internationaal team dat ondermeer is opgeleid binnen Dotweb Siberia in Tomsk, Dotweb’s eigen softwarecentrum in Rusland. Dotweb biedt Sharepoint-specialisten met uitmuntende kwalificaties. Alle specialisten hebben één tot vijf jaar ICT-ervaring, zijn in vaste dienst bij Dotweb en wonen en werken in Nederland. Daarnaast zijn zij allemaal Microsoft Certified Professional Developer (MCPD). Hiermee speelt Dotweb in op de groeiende vraag bij Nederlandse bedrijven aan Sharepoint-specialisten.

Sinds eind 2005 heeft Dotweb een vestiging in Tomsk (Rusland) en is zij een strategische samenwerking aangegaan met de technische universiteit van Tomsk (TCU) en Microsoft Russia. De universiteit van Tomsk staat goed aangeschreven en neemt de vierde plaats in op de ranglijst van Russische universiteiten. Dotweb Selective heeft een outsourcingconstructie bedacht waarin Russische medewerkers nieuwe softwareapplicaties op Sharepoint voor Dotweb ontwikkelen. Daarnaast worden zij vanuit de vestiging te Schiphol-Rijk gedetacheerd op projecten bij klanten.

“Op dit moment is er in Nederland een tekort aan Sharepoint-specialisten”, zegt Jouke Hoeksma, Sales Director bij Dotweb. “Bedrijven staan te springen om goede kandidaten. Via onze dochteronderneming Dotweb Siberia werven wij nu naast ervaren .NET- ook Sharepoint-specialisten voor de Nederlandse markt. De tariefstelling is zowel voor detachering als projecten concurrerend en daarmee bieden wij een betaalbaar alternatief voor Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar Sharepoint-specialisten.”

 

------------------------------------------------------------

 

Over Dotweb

Dotweb is een dynamisch en innovatief softwarebedrijf dat systemen ontwikkelt waarmee bedrijven en instanties in staat zijn mensen, dossiers en projecten te volgen. Het bedrijf is onder meer actief op de gebieden van zorg, verzekeringen, arbo, HRM, goede doelen en gemeenten. De systemen van Dotweb leiden tot een effectieve en up-to-date interactie tussen doelgroep, de professionals en de betrokken instanties en houden zo’n 180.000 mensen ‘in zicht’. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en bestaat uit een drietal bedrijfstakken.

 

Dotweb Selective levert gecertificeerde Microsoft .NET- en Sharepointspecialisten. De specialisten maken deel uit van een internationaal team dat wordt geselecteerd binnen Dotweb Siberia.

Dotweb Siberia is het eigen software ontwikkelingscentrum in Tomsk, dat nauw samenwerkt met de technische universiteit (TPU) van Tomsk.

Dotweb Documents levert software voor het bewaken van huisstijl en is met name ontwikkeld voor organisaties met een huisstijl die uit meer componenten bestaat. Meer informatie op www.dotweb.com.

 

Meer informatie:

Marcommit PR

Yvonne Fisscher

035 582 27 30

[email protected]