(Persbericht) Rotterdam, 25 oktober 2011 Op zondag 30 oktober is Dr. Donor the Game aanwezig op de Wetenschapsdag van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Van 12.00 tot 17.00 uur kunt u bij de stand van de afdeling Heelkunde en Orgaandonatie informatie krijgen over donatie en transplantatie. Kinderen leren via Dr. Donor the Game op speelse wijze meer over deze onderwerpen. De stand is onderdeel van een wetenschapsmarkt, waar meer dan 20 afdelingen wetenschappelijk onderzoek presenteren.

Waarom Dr. Donor?
Nog steeds hebben veel in levensgevaar verkerende mensen donororganen en - weefsels nodig om te kunnen blijven leven. Het is dan ook van groot belang dat er steeds meer donorcodicillen in worden gevuld. Nog steeds weten echter te weinig mensen wat orgaandonatie is en wat het belang daarvan is. Gevolg: er worden te weinig donorcodicillen ingevuld. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich als donor aanmelden.

Cijfers
Van alle Nederlanders vult 47,8 procent het donorcodicil volledig in, 11,0 procent geeft toestemming met donatiebeperkingen, 28,7 procent van de Nederlanders geeft geen toestemming voor donatie en 10,7 procent geeft aan dat de nabestaanden beslissen. Bij 1,8 procent van de Nederlanders beslist er een specifiek persoon (bron: De Nederlandse Transplantatiestichting).

Actie - Reactie!
Dit jaar staat de wetenschapsdag in het teken van Actie - Reactie. Er is een grote markt met meer dan twintig kraampjes waarin het LUMC u graag meer vertelt over het wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en de patiëntenzorg. Ook kunt u plaats nemen in de collegebanken van het LUMC voor een speciale lezing of een boeiende demonstratie. Maar u kunt dus ook het Dr. Donorspel spelen! Meer informatie is te vinden op www.lumc.nl/wetenschapsdag.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen kan naar de dokter gegooid worden. Heb je genoeg punten? Dan win je superleuke donor-goodies.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl !

NOOT VOOR DE REDACTIE

Meer weten over Dr. Donor the Game? Kijk op www.drdonor.nl , www.facebook.com/drdonor en www.twitter.com/drdonor . Meer informatie en beeldmateriaal op hoge resolutie? Bel of mail naar Maaike van Zuilen: 06 456 32 117 / [email protected]

Dr Donor ontwikkeld in opdracht van de Gemeente Rotterdam
Gemeente Rotterdam zet zich in om het belang van orgaandonatie te laten zien. Vandaar dat Philogirl in opdracht van de GGD en de gemeente Rotterdam het spel Dr. Donor heeft ontwikkeld. Na diverse events in Rotterdam trekt Dr. Donor nu verder door het land.

Sponsoren goodies Nationale Donorweek
Hartstichting, Nederlandse Transplantatie Stichting, Kimik, PHA en Het Oogfonds.