(Persbericht) Drie Nederlandse bands doorgedrongen tot TopTrakz Challenge shortlist - Fans worden uitgenodigd hun stem uit te brengen

(Hong Kong & London, Oktober 2010) Drie Nederlandse bands zijn geselecteerd voor de shortlist van de i-Mego TopTrakz Challenge een nieuwe Europese competitie die er op gericht is ongesigneerde bands de mogelijkheid te bieden zich te presenteren. De bands, PostMortuM, Hyperbowl en Dennis Hercules, zijn onder de 35 bands die in de laatste, beslissende, ronde van de competitie uit gaan maken wie zich winnaar van de i-Mego TopTrakz Challenge 2010 mag noemen. Deze competitie, uniek is in zijn Europa-brede opzet, is opgezet door hoofdtelefoon-merk i-Mego en heeft honderden inzendingen opgeleverd in vele genre‘˜s, zoals rap, house, punk, electro, R&B, bluegrass, balladeers, reggae, rock en heavy metal.

PostMortum is een Amsterdamse metal-band, die, na enkele wisselingen in de bezetting, nu weer full-speed zalen plat speelt met hun U.F.O, Kiss en Def Leppard- geïnspireerde muziek.

Hyperbowl is een 4-koppige rock band die zijn roots heeft in Sheffield, Engeland, maar in 2009 in Leiden bij elkaar kwam als Hyperbowl. Sindsdien hebben ze vele live-optredens gedaan en maken ze het publiek enthousiast met een mix van rock/pop.

Dennis Hercules is een Amsterdamse soul/funk/house artiest die muziek ademt. Samengewerkt met vele andere artiesten, maar nu zijn eigen ´Soulful way‘˜ gevonden‘˜ en weet perfect hoe hij het publiek aan het dansen kan krijgen.

De 35 inzendingen geselecteerd voor de shortlist omvatten ongesigneerde artiesten van topkwaliteit uit 9 landen Nederland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Italië, Spanje, Zweden en Engeland. Alle inzendingen zijn gepubliceerd op www.facebook.com/imegoinfinity, en fans van de bands op de shortlist worden uitgenodigd op op hun favoriete band te stemmen. De uitgebreide instructies om te stemmen kunnen worden gevonden op http://www.facebook.com/imegoinfinity via de Vote 4 Bands tab. De keuze van de jury zal deels gebaseerd zijn op artistieke beoordeling, en deels op het aantal stemmen dat de bands van hun fans krijgen.

De TopTrakz jury zal een winnaar en 10 runners-up kiezen op 29 Oktober 2010, welke vervolgens bekendgemaakt zullen worden op 2 November 2010. De keuze van de jury zal deels gebaseerd zijn op artistieke beoordeling, en deels op het aantal stemmen dat de bands van hun fans krijgen. De prijs voor de winnaar is niets minder dan een dag de beschikking krijgen over een professionele muziek-studio, en ook voor de 10 runners-up liggen mooie prijzen klaar.

Miranda Hudson, Marketing Director van i-Mego: à¢â‚¬Å“We zijn blij dat de eerste in onze TopTrakz Challenge series zoveel positieve reacties heeft opgeleverd vanuit heel Europa. Het geeft aan dat er vele bands zijn in Europa die erg blij zijn met het podium dat de TopTrakz competitie biedt. Er zijn vele, erg goede artiesten wiens muziek (nog) niet wordt gesteund door platenlabels, en zij verdienen onze steun. We kijken er naar uit om bekendheid te genereren voor de 35 bands in Oktober, en hopen dat fans hun favoriete bands ondersteunen door hun stem uit te brengen.à¢â‚¬

- EINDE -

i-Mego
i-Mego is the global audio accessory brand that broke onto the market in 2009 and now has a distribution network across Europe, Scandinavia and North America. Bridging the gap between cool and quality, i-Mego headphones not only produce high-fidelity sound, but are also stylish gear for street, club or studio.

i-Mego products may be found at http://www.i-mego.com

For further press information, please contact [email protected]