Drugstesten: gewoon te koop bij uw apotheek of drogist?

Er zijn niet veel producten meer waarvoor men zich schaamt om naar een apotheek of drogist te gaan. Zwangerschapstesten, condooms, intieme verzorgingsproducten, aambeienzalf om er maar eens een paar te noemen worden gewoon over de toonbank verkocht.

Zou dit ook mogelijk zijn of gaan worden als het gaat om het zelf testen op het gebruik van drugs? Bezorgde ouders kunnen nu al via internet speeksel- en urine drugstesten bestellen om, na overleg, hun kinderen te testen en te controleren op gemaakte afspraken. Ook sommige werkgevers of sportploegen maken gebruik van deze testen. De speekseltesten overigens zijn vernieuwd en nu betrouwbaar genoeg om snel en makkelijk te kunnen gebruiken.

De drugstesten die nu verkrijgbaar zijn, voldoen aan de verschillende criteria voor thuisgebruik en zijn nauwkeurig en betrouwbaar. Immers deze zelfde testen worden ook gebruikt door verslavingszorg instituten en zorgverzekeraars (denk hierbij aan cotinine of nicotine testen).

Een Nederlandse fabrikant en leverancier van dergelijke testen (Testjezelf.nu), vindt het nu tijd dat deze testen ook via de apotheek en drogisterij beschikbaar worden gesteld voor de consument. Daartoe zijn deze testen toegevoegd aan het assortiment van verschillende medische groothandels (o.a. Holland Pharma, Unipharma en wellicht Faco, Brocacef etc) waardoor het voor apothekers en drogisterijen mogelijk wordt om genoemde testen in het schap te nemen.

Wellicht dat deze drugstesten dus ook binnenkort kunnen worden toegevoegd aan het in de inleiding genoemde rijtje?

Voor meer informatie voor uw apotheek of drogisterij over deze testen kunt u terecht bij de genoemde leverancier of groothandels.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular