Groningen, 13 juli 2010. Fysiotherapie Willems heeft een nieuwe behandelmethode voor onder andere rug- en nekklachten. Met veel succes wordt de methode ´Dry needling‘˜ toegepast. Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje direct in een pijnlijke spier wordt geprikt, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Omdat er geen vloeistof geïnjecteerd wordt, spreekt men van ´Dry‘˜ needling.

Heel veel pijnproblemen waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met Dry needling. Hierbij kunt u onder andere denken aan rug- en schouderpijn, armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI-achtige klachten), spanningshoofdpijn, migraine, kaak- en kiespijn, oorpijn, (uitstralende) beenpijnen en krampen. Uiteraard wordt voor de behandeling eerst onderzocht of triggerpoints de oorzaak zijn van de klachten.

Dry needling verschilt van acupunctuur, omdat er niet geprikt wordt op vaste plekken in het lichaam, maar in vooraf opgezochte triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn kleine verhardingen in een spier, die voor flinke, uitstralende pijnklachten elders in het lichaam kunnen zorgen. Dry needling is geheel gebaseerd op Westerse medische principes en de effecten zijn in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van Dry needling. Herstel van de klacht is namelijk snel en vaak direct merkbaar. Directe ontspanning en herstel van de stofwisseling in de spier zelf, resulteren in een snelle pijnafname en functieherstel van de spier. Als de spieren ontspannen zijn, kan er gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coà¶rdinatie. Dry needling is dus geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling.

Wilt u meer weten over Dry needling en of dit ook iets voor uw klacht kan betekenen, neem dan contact op met onze vestiging in Groningen of Paterswolde. Kijk voor alle contactgegevens op www.fysiotherapiewillems.nl.

------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Fysiotherapie Willems
G. Willems

Tel: 06 33 16 30 30
E: [email protected]
I: www.fysiotherapiewillems.nl