Shell Mediacontacten

-Persbericht-
Amsterdam, 24-02-2010
02/10

Spaarlampen voor een schijntje vliegen over Shell toonbanken
Dubbel besparen extreem populair in Amsterdam
Shell stations, waaronder Europaboulevard, Hobbemakade, Westpoort te Amsterdam en Zijdelweg en Rijksweg A9 te Amstelveen, zijn tijdelijk dà© topverkopers van spaarlampen. Dat Shell normaliter scoort met de verkoop van benzine, diesel, kauwgom en koffie mag niemand verbazen, spaarlampen daarentegen zitten niet in het standaard assortiment. Toch verkocht Shell in zes weken tijd, nu halverwege de à¢â‚¬Å“Dubbel besparen met Shell FuelSaveà¢â‚¬ actie, maar liefst 250.000 Philips spaarlampen tegen de bodemprijs van € 1,25.
De run op de spaarlampen is natuurlijk gerelateerd aan deze extreem lage prijs. Bij andere retailers kost de Philips Genie 8W spaarlamp circa € 5,99. Uit onderzoek࢑š van Milieu Centraal blijkt dat 80% van de Nederlanders spaarlampen duur tot te duur vindt en de helft (49%) vindt de prijs een belemmering om ze te kopen. Shell laat met deze actie zien dat consumenten massaal kiezen voor een zuinig alternatief; als het betaalbaar is.
Dit blijkt eveneens bij de in 2009 gelanceerde Shell FuelSave Euro 95 die wordt verkocht tegen dezelfde prijs als een standaard Euro 95. FuelSave bespaart tot 1 liter࢑š‘š brandstof per tank, ofwel een ritje van 15 kilometer. Onmiddellijk voordeel dus voor portemonnee en milieu; die combinatie blijkt aantrekkelijk voor de consument. De introductie van de nieuwe brandstof betekende voor Shell tien procent volumestijging. Dit zijn miljoenen࢑šÆ’ liters extra, gelijk aan 20.000 nieuwe klanten die bij Shell tanken om wille van het FuelSave voordeel.
Eà©n lampje, dat tikt aan!
Met de 250.000 spaarlampen die in slechts zes weken tijd verkocht zijn, besparen deze Shell klanten collectief al ruim € 1.6 miljoen op energiekosten en ruim 5 miljoen kilo CO࢑š‘š. Dat staat gelijk aan de gemiddelde autogerelateerde CO࢑š‘š. uitstoot࢑š‘ž van zo‘˜n 1600 gezinnen. Met ੳ¬n Philips spaarlamp is in vergelijking met een 40W gloeilamp € 6,72 op energiekosten te besparen. De spaarlamp die bij Shell slechts € 1,25 kost, is in een kwartaal terugverdiend. Bij de gangbare verkoopprijs van € 5,99 is dat 10 maanden.

Dubbel besparen
Aangezien in Nederlandse huishoudens de meeste verlichting (84%)࢑š… niet zuinig is, valt er met spaarlampen nog aanzienlijke winst te behalen. Tot en met 6 april kunnen automobilisten bij Shell terecht voor de scherp geprijsde Philips spaarlamp. Het aanbod geldt bij iedere tankbeurt van minimaal 25 liter of bij aankoop van twee gekoelde dranken. Dubbel besparen bij Shell is het motto: 1 liter per tank dankzij Shell FuelSave en een spaarlamp voor slechts € 1,25.

-Einde bericht-
Voetnoten:
࢑š Bron: Milieu Centraal Digipanel Onderzoek 2009
࢑š‘š Gebaseerd op een tankbeurt van 50 liter. Onder meer de auto, rijstijl en rijcondities kunnen de daadwerkelijke besparing beïnvloeden.
࢑šÆ’ Ten opzichte van verkoop Shell Euro 95 in de voorliggende periode.
࢑š‘ž
࢑š‘  Bron: Philips & Gfk/Stichting Lightrec

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen:

Edelman
Danielle Friskes, Olga Hesselink
Telefoon: 020 30 10 980
E-mail: [email protected]

Shell Mediacontacten
Peter van Boesschoten
Telefoon: 070 377 87 50
E-mail: [email protected]

Indien u zich wilt afmelden voor het ontvangen van persberichten van Shell, stuur dan een e-mail ovv Shell naar: [email protected]