Duitsland biedt Nederlandse bedrijven in de foodbranche aantrekkelijke afzetmogelijkheden en kansen voor samenwerking. Daarom nodigen de organisators van het grensoverschrijdende Portaalproject –  de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de IHK Niederrhein en de Handwerkskammer Düsseldorf – Duitse en Nederlandse bedrijven en brancheverenigingen op 11 februari uit voor een bedrijfsbezoek met aansluitende netwerkbijeenkomst.

Duitsland biedt Nederlandse bedrijven in de foodbranche aantrekkelijke afzetmogelijkheden en kansen voor samenwerking. Daarom nodigen de organisators van het grensoverschrijdende Portaalproject –  de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de IHK Niederrhein en de Handwerkskammer Düsseldorf – Duitse en Nederlandse bedrijven en brancheverenigingen op 11 februari uit voor een bedrijfsbezoek met aansluitende netwerkbijeenkomst. Allereerst bezichtigen de deelnemers de firma Engel Food Solutions in Goch. Aansluitend kunnen de gasten in de Nederlands-Duitse Businessclub in Kleve contact leggen met collega’s uit het buurland. Deelname aan de bijeenkomst is gratis, aanmelding op www.portaalproject.eu is echter gewenst.

Het Portaalproject
Het portaalproject heeft ten doel, het midden- en kleinbedrijf in de grensregio’s wegwijs te maken op de markt van het buurland. Hiervoor worden individuele subsidies alsmede diverse gratis informatiebijeenkomsten als Business Classes, branchegerichte bijeenkomsten en bedrijfsbezichtigingen aangeboden.

Het Portaalproject is een initiatief van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de Industrie- und Handelskammer Niederrhein in Duisburg en de Handwerkskammer Düsseldorf. Het project wordt gecofinancierd door het EU programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.

Verdere informatie over het project:
www.portaalproject.eu

Contactpersonen voor de pers:
Mediamixx
Frank Wöbbeking en Maike Gustorf
Tiergartenstraße 64
47533 Kleve
Tel: 0049(0)2821 – 711 56 10
Fax: 0049(0)2821 – 711 56 39
E-Mail:[email protected]
       [email protected]
                  
Gecofinancierd door het EU-programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.