Nieuwe, superhandige site verloot een afwasmachine!
Splanner is dà© planner voor je studentenhuis

Splanner helpt de uitwonende student een handje! Wie doet vandaag de boodschappen? Wanneer moet er worden schoongemaakt en wiens beurt is het om te koken? Op http://www.splanner.nl kunnen studenten voortaan gratis alle zaken omtrent hun studentenhuis eenvoudig organiseren.

Op Splanner kunnen studenten online een schoonmaakrooster bijhouden, een kookrooster opstellen, huisactiviteiten inplannen en gezamenlijk boodschappenlijstjes opstellen. Het is zelfs mogelijk onderling bij te houden wie er aan wie geld verschuldigd is. Splanner scheelt studenten hiermee tijd (en ook onenigheid!).

Online meerwaarde
Splanner zet de voordelen van internet in om de uitwonende student een handje te helpen. Zo kunnen wekelijks per e-mail updates worden verstuurd met de nieuwe schoonmaaktaken, kunnen boodschappenlijstjes naar een e-mailadres worden gestuurd en word je als student op de hoogte gehouden van aanstaande afspraken. Eenvoudig, snel en laagdrempelig.

'Vaak zie je in studentenhuizen nog vergeelde briefjes aan het prikbord hangen met het schoonmaakrooster van vorig jaar', zegt Walter Rakhorst, een van de initiatiefnemers van Splanner. 'Splanner is een hulp in de huishouding van een studentenhuis', vult medebedenker Guy Stratermans kernachtig aan.

Een digitaal studentenhuis
Een studentenhuis dat zich op Splanner aanmeldt, maakt een persoonlijke pagina aan. Daarop staat relevante informatie met betrekking tot het huis en de bewoners. Ook niet-bewoners kunnen vriend worden van een studentenhuis. Als huisvriend heb je toegang tot de agenda, vind je informatie over andere huisvrienden en kun je worden uitgenodigd voor activiteiten, zoals huisfeesten. 'Splanner is geen vervanging van sociale netwerken maar een extra dienst gericht op de op kamers wonende student', aldus Stratermans.

Toekomst
Splanner blijft als site in ontwikkeling. 'We willen kijken welke functionaliteiten het meest gebruikt worden. Op basis daarvan kunnen we specifieke toepassingen verder uitbreiden of nieuwe toepassingsmogelijkheden lanceren', aldus Rakhorst.

Actie: win een afwasmachine!
Om de lancering van Splanner te vieren wordt er een afwasmachine verloot onder studentenhuizen die zich aanmelden op Splanner. Het enige wat een student hoeft te doen is zich met zijn of haar studentenhuis voor 30 juni 2010 aan te melden op Splanner. Voor de start van het nieuwe academiejaar wordt de afwasmachine bezorgd bij het gelukkige studentenhuis.