Belgische kredietpunt.be: Kredietkaarten verschaffen tijdelijk gemak maar de rekening volgt al snel.

HASSELT, 20090707 -- De kredietopening. Soepel, snel en alledaags, maar ook duur en gevaarlijk en ondanks de kredietcrisis nagenoeg zonder voorwaarden in België te verkrijgen aldus Krediet Nationaal. De organisatie, die via de website kredietpunt.be informatie verstrekt over het wel en vooral het wee van deze kaarten, doet verslag van de vele klantenreacties die het bedrijf ontvangt.

Jan Bongers, zaakvoerder achter de website kredietpunt.be van Krediet Nationaal vertelt: "Nu pas begint het op te vallen hoe gemakkelijk mensen iets op krediet kunnen kopen. Ondanks de bankencrisis kan je overal op afbetaling dingen verkrijgen, of je die nodig hebt of niet. Dat iemand zich een wasmachine aanschaft met gespreide betalingen valt te begrijpen. Maar wanneer je een flat-screen tv met alle opties niet kan missen, terwijl het eigenlijk boven je budget gaat..... dat is iets heel anders."

"Kredietkaarten verschaffen tijdelijk gemak maar de rekening volgt al snel. Omdat de maandaflossing voor het grootste gedeelte uit intrest bestaat ( tot maar liefst 16%) duurt het vervolgens erg lang voordat de schuld is terugbetaald. Wordt de kaart tussentijds opnieuw gebruikt of neemt men er nog een of meerdere kaarten bij dan begint alles weer van voor af aan."

"Vanaf het eerste moment dat onze tarievensimulator op onze website staat worden wij dagelijks benaderd door klanten die een oplossing zoeken om van die dure kaarten af te geraken. Door een hergroepering van de in omloop zijnde kredieten tegen een vaste looptijd en een aantrekkelijk interesttarief dalen de lasten al snel tot honderden euro's per maand."

"Klanten zijn ronduit opgelucht als ze kredietkaarten inleveren en zetten er met plezier de schaar in om de restanten vervolgens tezamen met een schriftelijke opzegging te versturen. Ons kantoor benadrukt bij ieder klant met klem alleen dan een nieuwe kaart te accepteren indien het gebruik ervan op het eind van de maand meteen worden afgerekend. En niet zonder succes zo heeft de praktijk al meermaals bewezen."

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular