Met de huidige financiële crisis moeten werkzoekenden zich meer dan ooit onderscheiden om de juiste baan bij het juiste bedrijf te vinden. Daarom hebben vacaturesite Banenpool.nl en coachingsbureau The Pepper Plant de krachten gebundeld en verschillende workshops en trainingen georganiseerd met het thema ´Motivatie werkt´. Door uitgebreid aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van iemands ´marketability´ willen ze inspelen op de krappe arbeidsmarkt.
De oprichter van Banenpool.nl Hans van der Woerdt en eigenaar Femke Stuut van The Pepper Plant willen met hun initiatief zowel werknemers als werkgevers bereiken. ,,De concurrentie voor een baan is flink toegenomen de laatste maanden. Als je nu een baan wilt, moet je je onderscheiden van de rest en de beste manier om dat te doen is door je emotionele intelligentie te vergroten, zegt Van der Woerdt. Volgens de oprichter van de banensite zijn bedrijven op zoek naar werknemers die zich kunnen vinden in de missie van de organisatie. ,,Werknemers leveren een grotere bijdrage als ze zich verbonden voelen met het bedrijf waar ze voor werken.
Het idee achter het initiatief is dat in een krappe markt het niet alleen gaat om opleiding en werkervaring. Het belangrijkste dat een werknemer iedere dag naar zijn werk meeneemt, is zichzelf. ,,Onze levensopvattingen, overtuigingen, onzekerheden en manier van samenwerken spelen een belangrijke rol, want ze vormen de basis voor ons gedrag,´´ stelt Stuut. ,, Soms kunnen die overtuigingen ons in de weg staan om het beste uit onszelf te halen. Door de nadruk te leggen op emotionele intelligentie kan de manier van denken worden veranderd waardoor je authentieker overkomt. Dat levert niet alleen de werknemer, maar ook de organisatie veel op.
Volgens Van der Woerdt en Stuut onderkennen de meest succesvolle ondernemingen het belang van personeel dat met passie en toewijding haar werk doet. Durf jezelf te zijn is daarom het motto en daartoe willen ze werknemers inspireren. De eerste workshop staat gepland op 14 maart 2009.
Voor meer informatie, zie www.banenpool.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular