Woon/badkamerconcept voor wellness in stijl

DuschoFree staat voor een badkamerconcept met een echte woonsfeer. Steeds vaker lopen bad- en slaapkamer harmonieus in elkaar over en vormen ze geen gescheiden ruimten meer. En dat stelt nieuwe eisen aan badkamerproducten. Duscholux creëerde met DuschoFree Cube en DuschoFree Caprivi een douche/stoomcabine en een overloopbad die ogen als sfeervolle meubels met een eigentijdse architectonische uitstraling. Echte blikvangers die qua sfeer en vormgeving helemaal zijn afgestemd op de woon- en wellnesswensen van vandaag.

DuschoFree Cube
DuschoFree Cube is een stoom/douchecabine die zowel het oog als het lichaam streelt. De strakke, heldere vormgeving en het bijzondere materiaalgebruik maken van DuschoFree Cube een bijzonder object, zonder onnodige opsmuk. De cabine is voorzien van meubelelementen in warm, donker hout voor het opbergen van allerlei badaccessoires voor een rustige, opgeruimde woonsfeer.

Zowel van binnen als van buiten is DuschoFree Cube bijzonder in materiaalgebruik. De royale deuren zijn gemaakt van helder veiligheidsglas, de binnenwanden zijn van Resopal, de douchebak en het plafond zijn gemaakt van een minerale gietkunststof. De kranen zijn hoogwaardige merkkranen in glanzend chroom. Aan de buitenkant trekken een aluminium frame, spiegeldeuren en een meubelunit van donker hout (met opbergruimte en een open schap met vier aflegplateaus) de aandacht. Zo oogt de stoomdouche als een eigentijds meubel.

DuschoFree Cube biedt een handdouche, een regendouche en mogelijkheden voor een stoombad. Natuurlijk is ook aan een sfeervolle verlichting gedacht. Een stevig, verplaatsbaar zitje en een comfortabele rugsteun zorgen voor een ontspannen zitplaats. De cabine is voorzien van een ingebouwde ionenwisselaar om de stoomunit te beschermen tegen kalkaanslag. 

Veel aandacht is besteed aan een eenvoudige bediening. De bedieningsfuncties zijn zelfverklarend, zodat men niet blijft steken in een ingewikkelde handleiding of instructie. De functies – waaronder ook tijd, temperatuur, licht en stoom - zijn via een goed leesbaar, helder display eenvoudig te kiezen. De verschillende waterfuncties zijn handmatig te bedienen. En, niet onbelangrijk: alle technische componenten zijn gemakkelijk te bereiken, in geval van onderhoud.

DuschoFree Cube is beschikbaar in de maten 1.200 x 1.300 mm en 900 x 1.300 mm, in een variant voor plaatsing aan de wand of in een hoek.

DuschoFree Caprivi
In het overloopbad DuschoFree Caprivi is royaal baden pas echt ontspannen. Want u kunt onderdompelen tot aan de nek. Koude knieën en schouders zijn verleden tijd. DuschoFree Caprivi heeft, net als een zwembad, een overlooprand. Daarom kan het bad gerust tot aan de rand toe gevuld worden, zonder het risico dat de badkamer blank komt te staan. Bovendien is het bad door de overlooprand minder hoog, wat zorgt voor gemakkelijk in- en uitstappen. Voor nog meer comfort bij het in- en uitstappen is het bad te combineren met een fraai opstapelement en een roestvrijstalen badgreep voor extra steun. Een speciaal rugkussen zorgt voor zit- en ligcomfort tijdens het baden. Het bad biedt een ergonomische zitplaats voor twee personen.

DuschoFree Caprivi is een echte blikvanger, dankzij de geometrische, rechthoekige vorm en de bijzondere mix van materialen. De combinatie van helder wit sanitairacryl, donker hout voor de badomkleding, minerale kunststof voor de kranenplateaus en glanzende chroomaccenten zorgen voor een indrukwekkend totaalbeeld.  

Het bad wordt compleet afgemonteerd geleverd, voor een snelle en probleemloze installatie. De plaats is vrij te kiezen; tegen de wand, in een hoek of vrijstaand. Het speciale opstapelement biedt als voordeel dat al het leidingwerk onzichtbaar weggewerkt kan worden, zonder breekwerk aan de vloer. Daardoor is DuschoFree Caprivi ook gemakkelijk in bestaande badkamers te plaatsen. Het bad meet 2.020 x 1.020 x 530 mm, het opstapelement heeft de maten 1.600 x 500 x 100 mm. DuschoFree Caprivi kan ook geleverd worden als los bad, zonder ombouw en armatuur.

Met DuschoFree zijn bad en stoomdouche echte woonobjecten met een eigentijdse, architectonische uitstraling. De producten zijn leverbaar via de sanitairspeciaalzaak, vanaf  21.420,- euro voor DuschoFree Cube en 3.076,- euro voor DuschoFree Caprivi.  

NB: genoemde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BTW.

www.duscholux.nl

www.presstige.nl/perskamer/duscholux/fotos/DuschoFree-Caprivi2.jpg
www.presstige.nl/perskamer/duscholux/fotos/DuschoFree-Caprivi1.jpg
www.presstige.nl/perskamer/duscholux/fotos/DuschoFree-Caprivi.jpg
www.presstige.nl/perskamer/duscholux/fotos/DuschoFree-concept.jpg
www.presstige.nl/perskamer/duscholux/fotos/DuschoFree-Cube-product.jpg
www.presstige.nl/perskamer/duscholux/fotos/DuschoFree-Cube-sfeer.jpg

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie over het bovenstaand wordt u graag verstrekt door Jan ter Haar van Duscholux Nederland (0347 323010) of Gerda de Graaf van Presstige Public Relations (033 245 00 70).

Vianen, 26 maart 2008

 

DUSCHOLUX Nederland BV
Hagenweg 1F
4131 LX Vianen
T 0347 323 000
F 0347 320 779
E [email protected]
W www.duscholux.nl