Brummen, okober 2007
 
 
DVD Tegen Geweld
 
Leer jezelf verdedigen en voorkom dat jij een slachtoffer wordt van geweld.

In de media is er dagelijks aandacht voor geweldsmisdrijven. De verhalen van de slachtoffers van geweld maken steeds minder indruk op ons. Voetbalrellen, uitgaansgeweld, steekpartijen, huiselijk geweld, wat doet het nog met je?
 
De meeste mensen gaan pas, nadat ze slachtoffer zijn geworden van geweld, bewuster om met hun eigen weerbaarheid. Vandaar dat slechts weinig mensen weten hoe je geweld kunt beëindigen, of beter nog: voorkomen. Voor deze groep is de DVD Tegen Geweld wellicht een uitkomst.
 
Naast een overzicht van veel voorkomende situaties, worden er praktische zelfverdedigingtechnieken toegelicht. Zoals bijvoorbeeld wat je kunt doen tegen een groep aanvallers, het toepassen van wettige zelfverdediging en het gebruik (en gevaar) van wapens.

Het doel van de DVD is mensen weerbaarder maken. Daarnaast willen de makers met een gedeelte van de opbrengst gratis zelfverdedigingcursussen geven aan bepaalde doelgroepen, o.a. slachtoffers van geweld. Bij het kopen van een DVD, steun je meteen een goed doel.

Meer informatie is te vinden op www.dvdtegengeweld.nl