Het transportbedrijf E. van Wijk Logistics heeft onlangs de keuze gemaakt voor de standaard software van Sofon. Het transportbedrijf gaat zijn offerteproces verbeteren en optimaliseren met Sofon Guided Selling. Zo kunnen klantspecifieke offertes compleet, consistent en foutloos geproduceerd worden én binnen enkele minuten verzonden worden.

Twee vliegen in een klap
E. van Wijk heeft, zoals ieder transportbedrijf, te maken met regelmatig wijzigende klantspecifieke tarieven en opslagen. Hierdoor kost het veel tijd om de juiste tarieven te vinden en een foutloze offerte te maken. Met Sofon Guided Selling zal deze offertedoorlooptijd drastisch worden teruggebracht en zal de kwaliteit van uit te brengen offertes worden verbeterd. De heer Stam van E. van Wijk: “Wij waren op zoek naar een manier om de snelheid van offreren en de kwaliteit van onze offertes te verbeteren. Met Sofon Guided Selling bleek dit mogelijk te zijn. De standaard software ondersteunt onze medewerkers bij het komen tot een klantspecifieke offerte, waarbij automatisch het juiste tarief (inclusief toeslagen), de juiste brief, offertedocumentatie en opdrachtformulier worden gegenereerd. Met Sofon slaan we dus twee vliegen in een klap: we pakken de snelheid en de kwaliteit van onze offertes aan.”

Transportsector
Sofon Guided Selling blijkt in steeds meer bedrijfstakken toepasbaar te zijn. Na de segmenten industrie, groothandel, verzekeringen, telecom en dienstverlening heeft Sofon ook de transportsector betreden.

Over E. van Wijk Logistics
E. van Wijk Logistics B.V. is een internationaal transportbedrijf met een breed pakket aan logistieke diensten. Hoofdactiviteiten zijn transport in de vorm van huiftransport en geconditioneerd transport. E. van Wijk timmert voortdurend aan de weg met kwaliteitsverhogende transport- en warehouse-oplossingen.

Over Sofon
Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Medical Systems, Nashuatec, Elekta Oncology Systems, Douwe Egberts Coffee Systems, Schmidt Gruppe, Delta Lloyd, ArboNed en OHRA. Sofon heeft vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië en de USA.

Zie ook: www.sofon.com en www.evanwijk.com

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Sofon, mevrouw J. Steinmeier, 040-2677196 of [email protected].