Ede, 9 oktober 2009

ED staat voor ´EasyDistribution´, een totaalconcept van standaard software en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen om eenvoudig digitale facturen te versturen en/of te ontvangen. ED is geschikt voor zowel kleine als grote organisaties en indien gewenst neemt ICreative, het bedrijf achter ED, al het opstartwerk uithanden om te gaan eFactureren. Revolutionair in het concept van ED is het onderdeel ED Netwerkt. Dit is een gratis platform waarop partijen eenvoudig kunnen weergeven hoe zij facturen kunnen versturen en willen ontvangen. ED Netwerkt is onafhankelijk en laat zonder commerciële tussenkomst van derden zien wat de eFacturatie mogelijkheden zijn tussen leveranciers en klanten.

eFacturatie staat op dit moment in grote belangstelling bij overheidsinstellingen en bedrijven. Terecht, want nu de landelijke regelgeving voor digitaal factureren is versoepeld, kunnen bedrijven en instellingen fors besparen op handelings- en portokosten en bovendien is eFacturatie veel milieuvriendelijker.

Hybride
In het totaalconcept van ED worden meerdere distributiemethoden en bestandsformaten ondersteunt, een zogenaamd hybride model. De software oplossing ED Verzendt en ED Ontvangt, voor het versturen- en ontvangen van facturen, heeft standaard de mogelijkheid om facturen zonder kosten per e-mail uit te wisselen. Daarnaast kan er worden geïntegreerd met de Billing Service Provider (BSP) dienst van Basware BT. Verschillende bestandsformaten zoals onder andere PDF, HR-XML (de standaard van de uitzendbranche) en UBL 2.0 (de overheidsstandaard) kunnen worden verwerkt. Door het hybride model van ED kan er onafhankelijk van de mogelijkheden van de andere partij flexibel gestart worden met eFacturatie.

Gratis Netwerk
Binnen ED Netwerkt kunnen bedrijven en instellingen gratis de distributiemethoden en bestandsformaten die zij hanteren registreren. Deze informatie blijft publiekelijk beschikbaar zodat nieuwe partijen snel en gemakkelijk inzicht hebben in de mogelijkheden van hun toekomstige klant of leverancier. ED Netwerkt laat daarbij direct zien welke wijze van eFacturatie beide partijen ondersteunen. Erik van Doorn, Algemeen Directeur van ICreative reageert enthousiast: ED Netwerkt kan eigenlijk vergeleken worden met een community site als LinkedIn. Je eFacturatie profiel wordt na het aanmaken getoond en er is de mogelijkheid om aanvragen te doen naar andere profielhouders. Via het Dashboard heb je een goed overzicht van de openstaande aanvragen of verzoeken tot eFacturatie. ED Netwerkt is voor iedereen vrij toegankelijk via de campagnewebsite: www.easydistribution.nl.

Over ICreative
ICreative is gespecialiseerd in Budget-to-Pay-oplossingen en ontwikkelde het ED concept op basis van jarenlange ervaring op het gebied van digitale factuurverwerking. ICreative is actief in verschillende branches. Klanten zijn onder andere: AkzoNobel, Ballast Nedam, Ministerie LNV en Universiteit Utrecht. ICreative levert marktleidende producten waaronder de Basware-suite en Kofax KTM, waarmee geïntegreerd wordt met verschillende ERP-omgevingen, zoals: Baan, Coda, Exact, Oracle en SAP. ICreative onderscheidt zich met haar additionele modules zoals oplossingen op het gebied van e-invoicing, declaraties, rapportages en budgetcontrole. Voor meer informatie: www.icreative.nl of www.easydistribution.nl.  

Website: http://www.easydistribution.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular