Het is 2 voor 12 voor duurzaam ondernemen in Nederland

Rotterdam, 10 september 2009 Het zal je maar overkomen: twee keer een burn-out als ondernemer pur sang. Herbezinning is dan op zijn plaats. Over wat je nu à©cht leuk vindt. Edgar Neo had zich al eens eerder voorgenomen om zich nooit meer over de kop te werken. Toch ging het fout. Vorige week kreeg Neo weer de diagnose 'overwerkt' te zijn. Neo heeft daarom in goed overleg besloten om per direct al zijn betrekkingen binnen diverse ondernemingen en initiatieven over te dragen. Ook de diversiteit aan belangen en de daarbij behorende drukte speelden een rol in zijn besluitvorming. Alle ondernemingen en initiatieven blijven volledig voortbestaan in de huidige setting. De verkoop van al zijn participaties biedt ook een mooi voordeel. Neo is weer financieel onafhankelijk. En Neo heeft weer volop tijd. Vandaar dat Neo gisteren op de 'Dag van de Duurzaamheid' om 2 voor 12 ´s avonds HEARTcore.cc (www.heartcore.cc) heeft gelanceerd. Een social netwerk voor en door Duurzame Durfkapitalisten. Het loopt storm!

Accelator van duurzaam ondernemen

à¢â‚¬à…“Ja, qua timing kan het eigenlijk niet beter, stelt Edgar Neo, oprichter van Heartcore.cc. à¢â‚¬à…“Het is in Nederland twee voor twaalf op het gebied van duurzaam ondernemen. Er is een zekere 'sence of urgency' en dat signaal hebben we ook af willen geven met het tijdstip van onze lancering. Het is in Nederland hoog tijd dat we ons nu volledig gaan inzetten op duurzaamheid. Daar hebben we ondernemende mensen voor nodig. Die het lef hebben om iets op te gaan zetten. Wij zien onszelf dan ook als de accelerator van duurzaam ondernemen in Nederland. Alle huidige initiatieven ten spijt. Er wordt - op zijn Rotterdams gezegd - nog teveel onder elkaar geluld en nog te weinig met elkaar gepoetst.

Met slim geld duurzame merken bouwen

HEARTcore.cc levert naar eigen zeggen 'slim geld'. à¢â‚¬à…“Naast kapitaal verschaffen we duurzame ondernemers ook toegang tot een gecontroleerd en kwalitatief hoogstaand netwerk van financiers en allerhande experts. En met dat netwerk helpen we die gepassioneerde pioniers hands-on met het bouwen van hun bedrijf EN met het bouwen van een sterk merk. Als een echte accelerator voor duurzaam ondernemen dus. Gelukkig ben ik niet de enige investeerder die dat zo ziet. Het aantal aanvragen om lid te worden van dit duurzame clubje van durfals is overweldigend. Het is nu even hard werken om de aanvragen te bekijken. Maar we willen met HEARTcore.cc niet te hard groeien. Want het moet natuurlijk niet weer teveel op werk gaan lijken, zegt Edgar met een knipoog.

Over Edgar Neo

Edgar Neo is ondernemer sinds zijn 15e. En heeft al vele bedrijven, projecten en initiatieven opgezet. Hij gelooft heilig in 'rentmeesterschap' en is daarom de laatste jaren meer en meer bezig met duurzaam ondernemen en investeren. Met zijn voorkomen, zijn streken en zijn ondernemerschap lijkt hij een kruising tussen Eckart Wintzen en Richard Branson.

-----Noot voor redactie, niet voor publicatie---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edgar Neo, e-mail [email protected] en telefoon +31 (0)84 003 08 63.

Uiteraard kunt u Edgar Neo volgen via twitter: http://twitter.com/edgarneo

Website: http://www.heartcore.cc

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular