Best, 19 november 2007 – Edimax Technology (TSEC:3047), leverancier van netwerkoplossingen, is onlangs een samenwerking aangegaan met ICEcat; uitgever van technische productdata. Deze samenwerking bestaat eruit dat verrijkte productcontent van Edimax geplaatst wordt op de website van ICEcat. Hiermee speelt Edimax in op de behoeften van de online-markt, waarin adequate informatievoorziening van vitaal belang is. Door gebruik te maken van de diensten van ICEcat wil Edimax een betere ondersteuning bieden aan de in- en verkoopprocessen bij resellers en zijn zichtbaarheid en uniformiteit in het online-kanaal vergroten.

Via www.icecat.biz kunnen webwinkels, die gebruik maken van gratis Open ICEcat, datasheets uit het productportfolio van Edimax downloaden en direct op de eigen site publiceren. Hierdoor kunnen webshops sneller en efficiënter werken en krijgen zij continu toegang tot de meest actuele informatie. Daarnaast wordt de content door Edimax zelf aangeleverd bij ICEcat waardoor resellers verzekerd zijn van de juiste productcodes, omschrijvingen en specificaties.

De productinformatie over het complete Edimax assortiment is op dit moment online verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Eind 2007 zullen ook de Spaanse en Italiaanse datasheets online te vinden zijn.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over ICEcat.biz
ICEcat.biz is een onafhankelijke Europese uitgever van productdata, onderdeel van iMerge BV. iMerge behoort tot de Fast 500 van snelstgroeiende ICT-bedrijven in Europa (http://www.fast500europe.com/) Op dit moment zijn meer dan 160.000 producten van 1200+ merken uitgebreid beschreven in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Omzetting naar Russisch en Deens is in ontwikkeling. De datasheets worden reeds gebruikt in ruim 1400 websites: webwinkels, ERP-systemen, prijsvergelijkers en overige sites. Naar verwachting zijn er eind 2007 ca. 3000 gebruikers van Open ICEcat. Open ICEcat is een project op basis van de Open Content License Agreement (OPL) waarbij productinformatie gratis wordt verspreid.

Over Edimax

Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 78 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 750 medewerkers. Met 20 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP.

Voor meer informatie over Edimax kunt u terecht op www.edimax.nl.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Jane Brands

Edimax Technology Europe

[email protected]

T direct 0499-365062

F 0499-372647