Best, Nederland, 27 juli 2009 - Edimax Technology (TSEC: 3047), introduceert een nieuwe PoE Web Smart Fast Ethernet switch-serie die bestaat uit een 8-poorts Desktop switch (ES-5808P) voor het midden- en kleinbedrijf en een 16-poorts Rackmount switch (ES-5816P) voor grotere ondernemingen. De ES-5808P en ES-5816P zijn voorzien van respectievelijk 8 en 16 geïntegreerde 802.3af PoE-poorten. Dankzij de PoE-ondersteuning hebben gebruikers meer flexibiliteit in het plaatsen van PoE-apparaten. Deze kunnen hiermee zelfs geplaatst worden in omgevingen waar stopcontacten niet voor handen, of moeilijk bereikbaar zijn. Hierdoor kunnen gebruikers besparen op dure stroomkabels en installatiekosten.

De ES-5808P en ES-5816P ondersteunen Smart Features waaronder Quality of Service (QoS)-functionaliteit. Dit is speciaal geschikt voor multimediatoepassingen en zorgt ervoor dat kritische netwerkdiensten zoals spraak of video, voorrang krijgen. Daarnaast ondersteunen de switches netwerktoezichtsfuncties zoals Port Mirroring. Dit verhoogt de efficiëntie en helpt bij het tijdig opsporen van fouten of onjuiste packetoverdracht, zonder hierbij de datastroom te verstoren. Via een wachtwoordbeveiligde webbased interface kunnen netwerkbeheerders op afstand VLAN´s opzetten om het onderlinge VLAN-verkeer te segmenteren.

Alle poorten ondersteunen automatische MDI/MDI-X dat de crossover van kabels en uplinkpoorten overbodig maakt. De poorten detecteren automatisch het type kabel en de overdrachtssnelheid van het aangesloten apparaat om de optimale snelheid en full/ half-duplex modus te bepalen, met een maximale bandbreedte van 200Mbps per poort in de full-duplex modus. Dankzij de non-blocking wire-speed, kunnen de ES ES-5808P en ES-5816P naadloos netwerkverkeer ontvangen en doorsturen en maximale kabelverbindingssnelheden behalen zonder enig verlies van packets of cellen. De Store-and-Foward architecture voorkomt dat beschadigde packets worden doorgegeven in het netwerk en maximaliseert de netwerkprestaties. Tevens zijn de switches voorzien van een smart feature voor het automatisch detecteren van PoE-apparaten en de status of voedingsniveau van het betreffende apparaat.

Beschikbaarheid en prijzen
De ES-5808P en ES-5816P zijn per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk à¢à¢â‚¬Å¡¬ 229 en à¢à¢â‚¬Å¡¬ 449 incl. BTW.

Beeldmateriaal
Hoge resolutie afbeeldingen van de ES-5808P en ES-5816P vindt u hier: http://www.edimax.eu/pressphotos/ES-5808P.jpg
http://www.edimax.eu/pressphotos/ES-5816P.jpg

###

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Edimax Technology
Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot à©à©n van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 900 medewerkers. Met ruim 21 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP. Voor meer informatie over Edimax kunt u terecht op www.edimax.nl.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een testproduct kunt u contact opnemen met:
Jane Brands
PR manager Benelux
Edimax Technology Europe BV
E-mail: [email protected]
T (direct) +31 (0) 499-365062
F +31 (0) 499-372647