Best, 19 september 2009 Edimax Technology (TSEC:3047), vooraanstaand leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de EW-7711USn, een compacte nLite USB-adapter met afneembare high-gain antenne. Deze mobiele oplossing is speciaal geschikt voor gebruikers die meer flexibiliteit en betere netwerkprestaties wensen. De EW-7711USn kan zowel op een desktop PC als op een notebook aangesloten worden voor het delen van databestanden en media op grotere afstanden en hogere snelheid, door het hele huis of kantoor. De adapter voldoet aan 802.11b/g standaard en ondersteunt tevens de nieuwste draadloze 802.11n technologie. Wanneer de EW-7711USn is aangesloten op een 802.11n apparaat biedt deze snelheden tot wel 150Mbps.

De installatie van de EW-7711USn is eenvoudig dankzij de bijgevoegde meertalige EZmax set-up wizard. Gebruikers kiezen hun taal en doorlopen daarna een aantal simpele stappen om de installatie te voltooien. Daarnaast begeleidt het EZview managementsysteem van Edimax de gebruiker bij het configureren van de adapter in het draadloze netwerk. De EW-7711USn biedt optimale draadloze beveiliging met 64/128-bit WEP-encryptie en WPA/WPA2-ondersteuning. Bovendien is de EW-7711USn voorzien van een softwarematige Wi-Fi Protected Setup (WPS)-functie . Hiermee kunnen gebruikers binnen enkele seconden een draadloze beveiliging opzetten. Wanneer beide apparaten binnen het netwerk WPS ondersteunen, wordt het netwerk automatisch geconfigureerd met WPA2-encryptie.

De EW-7711USn is uitgerust met een afneembare 3dBi antenne die kan ronddraaien voor een betere dekking en een stabieler signaal. Bovendien kan de adapter middels de meegeleverde USB-verlengkabel eenvoudig verplaatst worden om op die manier het signaal te nog verder te vergroten. De standaard RP-SMA-aansluiting biedt gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig andere antenne´s aan te sluiten op de adapter, afhankelijk van de specifieke behoefte en de netwerkomgeving van de gebruiker.

Beschikbaarheid en prijs
De EW-7711USn is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van à¢à¢â‚¬Å¡¬24,95 inclusief BTW.

###

Over Edimax Technology
Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot à©à©n van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 900 medewerkers. Met ruim 21 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het product portfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een testproduct kunt u contact opnemen met:

Jane Brands

Edimax Technology Europe BV

E-mail: [email protected]

T (direct) +31 (0) 499-365062

F +31 (0) 499-372647

Website: http://www.edimax.nl