Best, 3 october 2007 – Edimax Technology (TSEC:3047), completeert zijn printserver-productlijn met de PS-1216U; een Combo-printserver waarmee een GDI-printer in het netwerk gedeeld kan worden. De PS-1216U kan eenvoudig worden aangesloten op de USB-poort van de voorkeurprinter om de printer te delen met alle gebruikers binnen het netwerk.
GDI-printers zijn een goedkoop alternatief voor normale printers omdat deze geen kostbare electronica bevatten.In tegenstelling tot standaard printers, die gebruik maken van PostScript of PCL-taal om pagina’s voor te bereiden voor afdrukken, vertrouwen GDI-printers hiervoor op de computer van de gebruiker. Om die reden zijn maar weinig printservers op de markt die Graphical Device Interface (GDI)-printers of ‘Host-Based printers’ volledig ondersteunen. De PS-1216U maakt gebruik van een speciale technologie die de printserver in staat stelt om met de GDI-printer te communiceren alsof deze direct is aangesloten op de computer.  De PS-1216U ondersteunt GDI-afdrukken in de meest voorkomende besturingssystemen, zoals Windows 2000, XP en Vista. Daarnaast is het apparaat voorzien van een geïntegreerde DCHP-server en client-protocollen voor extra beveiliging. Verder ondersteunt de PS-1216U LPR-, IPP- en Raw-afdrukmethoden en een groot aantal GDI-printers. Dankzij de gebruikersvriendelijke Windows Configuratie Wizard en het web-based beheer, is de printserver eenvoudig te installeren en configureren. De Fault-Tolerance functionaliteit garandeert dat de firmware-upgrade ten alle tijden wordt uitgevoerd, zelfs als er problemen ontstaan tijdens het initiële upgradeproces.  Prijs en beschikbaarheid

De PS-1216U is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 58 euro inclusief BTW.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een testproduct kunt u contact opnemen met: Jane Brands ([email protected] tel. 0499-365062)