Best, 24 september 2007 – Edimax Technology, vooraanstaand leverancier van netwerk- en connectiviteitsoplossingen, introduceert de BR-6641; een krachtige Load Balancing Router met geavanceerde beheerfuncties. De BR-6641 biedt een betrouwbare oplossing voor hedendaagse bedrijven die in toenemende mate afhankelijk zijn van een continue en stabiele netwerkverbinding.

De BR-6641 is voorzien van één LAN-poort en vier WAN-poorten voor het vergroten van de bandbreedte. De router onderscheidt zich door de ondersteuning voor zowel Inbound als Outbound load balancing dat via bytes, packets en sessies plaatsvindt. Met behulp van real-time load sharing en load balancing, zorgt de intelligente routing ervoor dat de snelste en beste beschikbare verbinding gebruikt wordt.

De Inbound load balancing-functie zorgt voor een optimale en snelle verbinding voor remote-gebruikers die toegang hebben tot het interne netwerk en hier bestanden en gegevens ophalen. Daarnaast ondersteunt de router policy-based bandbreedte-beheer en Quality-of-Service (QoS)-functionaliteit. De QoS-functionaliteit zorgt ervoor dat kritische diensten en gegevensstromen voorrang krijgen en dat de gebruiker de beschikbare bandbreedte per verbinding in kan stellen.

Voor een back-up van de internetverbinding, is de router voorzien van Outbound Fault Tolerance. Deze functie zorgt ervoor dat netwerkverkeer wordt omgeleid naar de overige verbindingen in het geval dat er een verbinding wegvalt. Zodra de weggevallen link weer beschikbaar is, wordt het netwerkverkeer weer verdeeld over alle verbindingen zodat het netwerk optimaal kan functioneren.

Ter beveiliging van het netwerk ondersteunt de BR-6641, virtual server, Multi-DMZ en Acces Control list functies. Tevens ondersteunt de router VPN pass trough (PPTP/IPSec) en PPTP client.

Beschikbaarheid

De BR-6641 is per direct beschikbaar.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

 

Over Edimax

Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 78 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 750 medewerkers. Met ruim 20 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP Cameras, Business Solutions and VoIP.

 

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een testproduct, kunt u contact opnemen met

Jane Brands ([email protected])/ 0499-365062