PERSBERICHT

EDP Award voor Konica Minolta bizhub PRO C65HC

High Chroma zorgt voor ´Best Full Colour, Light Production´ Award van European Digital Press Association.

Badhoevedorp, april 2009 De Konica Minolta bizhub PRO C65HC is door de European Digital Press Association (EDP) uitgeroepen tot ´Best Full Colour´ printer in de categorie ´Light Production´.

Jurering
Als belangrijkste punt voor de onderscheiding noemt de jury dat met de Konica Minolta C65HC productiekleurenprinter het kleurengamma van sRGB voor het eerst heel dicht wordt benaderd. De printer is identiek aan de bizhub C6501 en levert 65 A4 afdrukken per minuut. Maar nieuw is Konica Minolta´s High Chroma technologie. Dankzij deze gepatenteerde kleurenprinttechnologie kan met het CMYK-printproces het sRGB-kleurengamma worden gerealiseerd. De nauwkeurigheid die daarbij wordt gehaald is beter dan ooit tevoren, oordeelt de jury van EDP.

De European Digital Press Association
EDP is in oktober 2006 in Salzburg (Oostenrijk) in het leven geroepen door 7 toonaangevende digital print magazines met samen circa 120.000 lezers. De associatie heeft tot doel een forum en waardevolle informatiebron te zijn voor de leden, die alle actief zijn in de snelgroeiende digitale printindustrie.
Belangrijk onderdeel van het takenpakket is het beoordelen en onderscheiden van de nieuwste R&D-ontwikkelingen in de digitale printindustrie. Daaruit zijn de jaarlijkse EDP Awards voortgekomen.
Gedurende het jaar worden de Awards in heel Europa ondersteund met redactionele artikelen en advertentiecampagnes, zowel in print als online.

Een EDP Award staat voor innovatie en kwaliteit. Als een product een dergelijke onderscheiding ontvangt, mag zowel op het product zelf als bij marketingactiviteiten het EDP-logo worden gevoerd om de uitstekende marktpositie te onderstrepen.

De initiatiefnemers zijn er van overtuigd dat de EDP Awards zullen uitgroeien tot een autoriteit op het gebied van het onderzoeken en jureren van innovaties op deze markt.

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta Business Solutions Nederland, voorheen KN, is een 100% dochter onderneming van Konica Minolta.
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van ´imaging´: het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in 2007 een omzet gerealiseerd van 4,4 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 50 miljoen euro gerealiseerd.
Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl

Voor meer informatie:
Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.
Neeltje van der Werf
Coà¶rdinator Marketing
Telefoon: 020-6584141
Email : [email protected]
NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie, illustratiemateriaal etc. kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
Email: [email protected]