ARNHEM, 30 januari 2009 - In de herfst van 2008 heeft Factuurwijzer.nl het EEI Platform aangekondigd, de Europese evenknie van Platform ELFA. Het gemeenschappelijke doel van deze samenwerkingsverbanden is om het door de Nederlandse en Europese politiek gesteunde elektronische factureren meer bekendheid te schenken.

De reden van deze intentie ligt in het grote aantal voordelen dat een elektronische factuur (en de geautomatiseerde verwerking ervan) heeft boven het handmatig verzenden en afhandelen van de aloude papieren factuur. Besparingen in tijd, milieu, geld en het voorkomen van invoerfouten moeten bedrijven en consumenten overtuigen van het nut van omschakelen. Hiervoor zijn tal van softwareoplossingen ontwikkeld en op de markt beschikbaar.

Platform ELFA speelt een invloedrijke rol op het podium van e-factureren en factuurautomatisering in Nederland. Het doel van het European Electronic Invoicing (EEI) Platform is om de bekendheid rond e-factureren en factuurautomatisering op Europees niveau te tillen. Het EEI Platform wil dit doen door het delen en verspreiden van kennis en informatie en het bouwen van netwerken en het promoten van de producten en diensten van de deelnemende organisaties. Het EEI Platform verwacht binnen 2 jaar in Europa een bijdrage te kunnen leveren om het grote publiek te overtuigen van het nut van e-factureren, die vergelijkbaar is wat Platform ELFA in Nederland heeft bewerkstelligd.

Naast Nederlandse en Belgische organisaties hebben zich ook organisaties uit Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland bij de groep grondleggers gevoegd. De Founding Partners zijn AcceptEmail, AdValvas Europe, Anachron, Basware, b-process, Billington, Certipost, ClearBizz/Accounting Plaza, D Soft, Factuurwijzer, InterCommIT, ISIS Papyrus Software, ISProjects, OB10, Retailpay, Ricoh, Rotaform Document Services, StreamServe, TIE Kinetix en Tieto en 2020 vision Europe.

De verwachting is dat aan deze lijst met betrokken organisaties de komende periode een groeiend aantal deelnemers zal worden toegevoegd. SRC System Integrators is de eerste organisatie die zich als deelnemer heeft ingeschreven.

Kijk op www.eeiplatform.com voor meer informatie. Daar is ondermeer het laatste Europese nieuws, de business case en het elektronisch invulbaar deelnameformulier beschikbaar.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EEI Platform. U kunt bellen naar 026-3214607 of mailen naar [email protected]

European Electronic Invoicing (EEI) Platform
Pieter Kwant (communicatie)
Westervoortsedijk 50
6827 AT ARNHEM
www.eeiplatform.com
www.platformelfa.nl
[email protected]