Een duik in ondiep water en je leven is niet meer hetzelfde.
Dit overkwam mijn broer Josà©. Hij heeft nu al 17 jaar een dwarslaesie. Met groot ongeloof liet hij alles over zich heen komen. Na de operatie hoorden we dat hij nog geen vlieg van zijn neus af kon slaan. Niets was minder waar.

De grote vraag is dan; Wat kun je verwachten?

Na ongeveer zes weken weet je in hoeverre je verlamd bent.
Josà© leefde de eerste zes jaar in ontkenning en zocht samen met zijn vriendin troost in de drank. Veel lichamelijke klachten werden genegeerd, waardoor hij onder andere afstand moest doen van à©à©n nier. Bij overmaat van ramp kreeg hij er ook diabetes bij, omdat het overmatig alcoholgebruik er uiteindelijk voor had gezorgd dat zijn alvleesklier ontstoken was.

Zijn vriendin kon het niet meer aan en vertrok. Josà© moest er nu zelf voor zorgen dat hij er weer bovenop kwam. Hij heeft dat heel goed gedaan. Hij besloot zelf de controle over zijn leven te nemen. Het resultaat is dat zijn leven nu een stuk aangenamer is en noemt zichzelf nu zeer gelukkig!

Maar hoe ga je toch om met de chronische blaasontstekingen, darmproblemen, spasme, de drukplekken, seks en het hele mentale plaatje?

Dit boek is niet alleen, door de positiviteit van mijn broer, een inspiratie, maar ook een motivatie voor valide en invalide mensen. Ondanks dat hij geen handfunctie heeft, maakt hij bijvoorbeeld de mooiste schilderijen.

Maar denk ook eens aan je privà©leven. Je blijft ondanks je verlamming nog steeds een waardig persoon die nog steeds kan leven als daarvoor. Wij leggen alles uit over bijvoorbeeld rijlessen om zelf te kunnen rijden of het regelen van een aangepaste woning, maar wij leggen daarnaast ook uit hoe je je relatie het beste intact kan houden door bijvoorbeeld goede verzorging te regelen, want daar zit natuurlijk ook een kleine verandering in. En dat je vrouw je partner is en niet je verpleegster!

Kortom, dit is het boek dat iedere persoon met een dwarslaesie of iemand in hun omgeving in huis zouden moeten hebben. Je weet precies wat je kunt verwachten en hoe je daar mee om kunt gaan. Of juist wat iemand met een dwarslaesie moet doorstaan, zodat je de persoon nog beter kunt bijstaan.

Wij kunnen u verzekeren dat, als wij 17 jaar geleden dit boek in ons bezit hadden gehad, wij met sommige problemen beter hadden kunnen omgaan of zelfs voorkomen. Wij hadden voor het ongeluk namelijk nog nooit van het woord dwarslaesie gehoord.

dit is een origineel persbericht
Redactie, het onderstaande is niet voor publicatie:
Voor verdere informatie: à¢â‚¬¦
Louise Roelofs
Waverstraat 103/2
1079VK Amsterdam
020-6461960
[email protected]
www.dwarslaesie-informatie.nl