(Persbericht) Landelijk evenement in Maarssen, met onder andere Anousha Nzume, Monique Rosier, Tijn Touber en Nathalie Baartman

Onderzoek toont het aan. Bijna niemand houdt een dieet vol. De meeste mensen worden juist zwaarder na een dieet. In een tijd waarin we spreken over een tsunami van overgewicht en we overgewicht in Nederland bestempelen als een ´epidemie‘˜, is het op 6 mei tijd voor bezinning. De internationale Anti Dieet Dag is een evenement van Nooitmeeropdieet.nl en Fris in je hoofd.

Sinds 1992 wordt wereldwijd jaarlijks op 6 mei de Anti Dieet Dag gehouden. Aanleiding was de zelfmoord van een 15-jarig Engels meisje. Zij maakte een eind aan haar leven omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was.

Nationaal evenement
Op 6 mei 1999 werd er in Nederland voor het eerst stilgestaan bij de gevaren van diëten en de slachtoffers van het slankheidsideaal. Wat regionaal binnen de gelederen van de Obesitas Vereniging begon is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal evenement met aandacht voor de lekkere en gezonde aspecten van eten en bewegen.

Oorzaak aanpakken
De Anti Dieet Dag vraagt aandacht voor de zinloosheid van diëten. Afvallen gaat niet alleen om minder eten en meer bewegen. Het gaat vooral om bewustwording van je eetpatroon, gewoontes doorbreken en de oorzaak van het gewichtsprobleem aanpakken.

Ook dit jaar kun je op de Anti Dieet Dag in S2M in Maarssen kiezen uit een bomvol programma van interessante workshops en sprekers. Inspirerende en vernieuwende lezingen en workshops die zich richten op de goede en lekkere facetten van eten en bewegen. Maar ook op positief denken over jezelf en lekker in je lijf zitten. We zijn trots op bekende sprekers die meewerken zoals: Anousha Nzume, Monique Rosier, Tijn Touber, Nathalie Baartman, Angà¨le Bakker en Laurent de Vries (directeur GGD).

De Anti Dieet Dag vraagt je:
à¢â‚¬¢ Een dag niet aan de lijn te doen, ook als je normaal wel een dieet volgt.
à¢â‚¬¢ Eens na te denken over hoe diëten je leven beïnvloedt.
à¢â‚¬¢ Een dag niet op de weegschaal te staan en jezelf niet te meten.
à¢â‚¬¢ De slachtoffers te herdenken van eetstoornissen en onveilige afslankmethoden.
à¢â‚¬¢ Op te staan tegen vooroordelen en discriminatie op grond van gewicht en omvang.
à¢â‚¬¢ Te sporten en bewegen omdat het goed voelt en gezond is.

Voor meer informatie over de Anti Dieet Dag en de lezingen/workshops kijk op www.nooitmeeropdieet.nl, www.antidieetdag.nl of stuur een mailtje naar: [email protected]