De meerderheid van de Nederlanders ontbreekt het aan iets tijdens hun vakantie en het grootste gemis is wel het eigen bed. Dit blijkt uit de laatste enquàªte van hotelprijsvergelijker en reiscommunity www.trivago.nl waar gebruikers gevraagd werd naar wat ze het meest missen op hun vakantie in het buitenland.

Dà¼sseldorf, 23 juni 2009. Op vakantie gaan blijft niet vrij van ongemak want 52 procent van de Nederlanders mist wel iets als ze in het buitenland zijn. Het belangrijkste gemis is het eigen bed; 32 procent van de Nederlanders geeft dat in de enquàªte aan. Op de tweede plaats, met twaalf procent, staat het ontbreken van vaste televisieprogramma´s tijdens de vakantie. De Nederlandse gastronomie bezet de derde en vierde plaats, elf procent van de respondenten geeft aan dat ze moeilijk zonder frikadel en kroket kunnen en vijf procent zou graag een stuk Goudse kaas willen eten op vakantie. Ten slotte mist twee procent van de Nederlanders de Nederlandse openheid tijdens hun vakantie.

Het grootste gemis van Engelsen, Italianen en Spanjaarden
Uit de enquàªte, die ook op vijf andere Europese platforms van trivago werd gehouden, blijkt dat het eigen bed het grootste gemis is voor veel Europeanen, maar het record behoort aan de Engelsen; 41 procent wil op hun eigen kussen in slaap vallen tijdens vakantie. De Italianen daarentegen zijn het meest veeleisend over eten, 34 procent zou veel geven voor de à¢â‚¬à…“traditionele keuken della mamma". Ze worden gevolgd door de Spanjaarden, 19 procent van de respondenten, die de tapas het meest missen op vakantie.

Hygiëne en taal
Opvallend is dat 27 procent van de Italianen vindt dat de sanitaire hygiëne in het buitenland te wensen overlaat en om die reden het eigen toilet en bidet mist. Ook de Duitsers (12%) hebben het moeilijk zonder de orde en netheid van het thuisland. De Britten (13%) en Fransen (15%) daarentegen vinden het moeilijk zich aan te passen aan vakantie in een ander land omdat niet iedereen hun taal spreekt. De Italianen zijn de Europeanen die de meeste heimwee lijken te hebben tijdens vakanties, slechts 14 procent beweerde niets te missen.

------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie);

De online enquàªte à¢â‚¬à…“Wat mis je het meest op vakantie in het buitenland? is beantwoord door 5352 gebruikers op trivago uit Nederland, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië in de maanden april en mei 2009.

De grafiek met alle resultaten kunt u hier vinden;
http://imgpe.trivago.com/contentimages/press/images/gemis_tabel.png
Vrij voor publicatie bij vermelding van de bron trivago.

De tekst als PDF file: http://imgpe.trivago.com/contentimages/press/images/mis_op_vakantie.pdf

trivago.nl
Brenda Kuiper
Tel.: +49 (0)211 75848690
E-mail: [email protected]

Over trivago
Met www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel voor het goedkoopste tarief. De online service vergelijkt de hoteltarieven van meer dan 53 boekingsplatforms voor 400.000 hotels wereldwijd. Daarnaast heeft trivago 15 miljoen hotelbeoordelingen op de website en laat het voor elk hotel de gebruikersbeoordelingen op bekende portalen zien.

trivago vergelijkt niet de prijzen van online reisbureaus, maar de kamerprijzen. De gebruiker ziet of bij de prijs het ontbijt inbegrepen is, een reservering geannuleerd kan worden, en of een creditcard voor de reservering nodig is. trivago is de enige "vrije" metasearch: bij het zoeken kan tevens een vakantieregio, een stadsnaam of hotelnaam ingevoerd worden. trivago, met het hoofdkantoor in Dà¼sseldorf, werd in 2005 opgericht en heeft ondertussen 17 Europese landenplatforms.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular