(Persbericht) Een groep Noorweegse studenten bezochten Valencia, en ze genoten van het leren van de taal op een Spaanse talenschool.

Valencia. Een groep Noorweegse studenten hebben een overgetelijke week in Valencia achter de rug. Ze hebben hun Spaans niveau dankzij de lessen Spaans op een talenschool verbetert, en aan tal van activiteiten deelgenomen. Deze buitenschoolse activiteiten hebben geholpen bij het in praktijk brengen van wat er zowel allemaal geleerd is tijdens de lessen.

Zoals het de gewoonte is, begonnen ze met een rondleiding door het historiche centrum van de stad Valencia waar een aantal geheimen daarvan werden onthuld. Vooral de Centrale Markt met zijn typische producten van de Middellandse Zee heeft hun aandacht getrokken. Tegen de avond begint het feest! Er wordt genoten van een à¢â‚¬Å“Paella Partyà¢â‚¬, een welkomfeest waar ze van een typische Valenciaanse paella kunnen genieten.

De belangrijkste doelstelling is het verbeteren van de Spaanse taal, en voor deze reden zijn ze gekomen naar de Spaanse talenschool Costa de Valencia. Deze school is werelwijdbekend, niet alleen als erkend Centrum van het Instituto Cervantes, maar ook om de perfecte combinatie van theorie en praktijk.

Om te voorzien in de kwaliteit van het onderwijs en de behoeften van elk student, kregen ze een niveau test waarbij groepen werden gevormd voor de klassen. Elke dag van maandag tot vrijdag kregen ze Spaanse les in het centrum van Valencia.

Bovendien, gedurende de week hebben de studenten aan een scala van recreatieve activiteiten deelgenomen. Dit om de cultuur van de stad Valenica te leren kennen, terwijl ze Spaans leren. Zo hebben ze bijvoorbeeld de traditionele Spaanse fiesta van de stieren ontdekt, door middel van een conferentie en het daaropvolgende bezoek aan het Museo Taurino waar alles met betrekking tot de wereld van het stierenvechten nauwer werd bekeken.

Ze waren zeer geïnteresseerd in de ultieme party stad Valencia, Las Fallas. Ze waren verbaasd met de kleinste details van de "ninots" in het Fallas Museum. Natuurlijk kon een bezoek aan de stad niet missen, zonder het eten van chocolade met ´churros´.

Om deze indrukwekkende week op een gezellige manier af te sluiten, hebben ze in het historische centrum ´Gymkhana´ gedaan. Door middel van een reeks van spelletjes en vragen dat de hulp van voorbijgangers vereiste, hadden ze een geweldige tijd. Gedurende deze avond werd niet alleen de Spaanse taal verbetert, maar ook de kennis over het leven en de gewoontes van Spanjaarden en Valencianen in het algemeen.

Met zo veel te leren en te ontdekken, is het normaal dat de groep studenten verlangen naar terugkeer om meer belevingen te ervaren in Valencia.