(Persbericht) Het opzetten van een goede degelijke internet marketing business is in principe niet heel erg moeilijk en kan vrij snel alleen je moet je dan wel focussen op het zetten van de juiste stappen.

Ik heb hieronder enkele stappen voor je op een rijtje gezet, als je deze stappen volgt gaat het opzetten van je internet business razendsnel:

Stap 1: Zorg dat je iets te verkopen hebt

Bij deze stap lopen de meeste startende internet ondernemers vast, het maken van een product wordt als een groot probleem gezien en daardoor is dit zo‘˜n groot struikelblok.

Wanneer je niks te verkopen hebt dan kun je ook niks verkopen en dus ook geen geld verdienen (afgezien van geld verdienen als affiliate of met dropshipping).

Het makkelijkste (in mijn ogen) is om te starten met een e-book, dit kun je vrij snel schrijven wanneer je een doel voor ogen hebt. Je kunt ook een e-book met Private Label Rights kopen, dat betekent dat je de rechten op een e-book koopt zodat je er mee kunt doen wat je wilt.

Stap 2: Zorg voor een verkooppagina met een betaalknop

Zodra je een product hebt kun je deze het beste gaan verkopen via een zogenaamde Salespage.

Een salespage die als enige doel het verkopen van je product heeft. Zo‘˜n pagina is meestal opgebouwd aan de hand van de AIDA formule zodat het een goed verkopende tekst is. Het schrijven van goede teksten noemen we ook wel Copywriting.

Zorg ook voor een betaalknop op je salespage zodat bezoekers jouw product ook direct kunnen betalen via internetbankieren. Je kunt hier bijvoorbeeld PayPro voor gebruiken.

Stap 3: Zorg voor een goede website/weblog

Naast een salespage is het vervolgens slim om oon aan de slag te gaan met het opzetten van een goede website of weblog zodat je ook echt een business/thuisbasis hebt.

Dit draagt verder niet direct bij aan de verkoop van je product maar indirect wel degelijk omdat jij je als ondernemer via je weblog echt kunt profileren. Met deze website kun je je ook beter focussen op zoekmachine optimalisatie aangezien dat met een salespage vaak lastiger is.

Stap 4: Verzamel e-mailadressen via je website

Net zoals op deze website zie je dat ik een e-maillijst opbouw middels een inschrijfformulier bovenaan mijn website.

Op deze manier bouw ik een aan ruggengraat van mijn business omdat ik die lijst kan bereiken met alle nieuws wat ik heb. Zo kan ik alle geïnteresseerden in mijn materie snel op de hoogte brengen.

Door e-mail marketing toe te passen bouw je dus aan een stukje achterban op waar je ook jouw producten aan kunt promoten.
Even terug naar het verkopen van je product, dat kan bijvoorbeeld gestimuleerd worden met affiliate marketing.
Stap 5: Ga affiliate marketing toepassen voor je product

Deze stap kun je ook eerder al toepassen maar ik ben er persoonlijk wel fan van om eerst een website op te zetten zodat je daar op de achtergrond al aan kunt bouwen en je alvast een basis legt voor je positie in de zoekmachines.

Met affiliate marketing kun je snel verkopen maken zonder dat je echt hoef te investeren. Affiliates promoten jouw product in ruil voor een commissie, je betaalt ze dus van het geld dat zij zelf voor je verdienen.

Wanneer je PayPro als betaalsysteem gebruikt dan zit daar automatisch een affiliate systeem bij in, je hoeft dan alleen maar de hoogte van de commissie voor affiliates op te geven en de rest gaat automatisch.

Stap 6: Focus je op het krijgen van bezoekers naar je website

Wanneer je deze dingen hebt opgezet kun je je gaan focussen op het krijgen van bezoekers naar je website.

Je kunt dat doen aan de hand van Google Adwords maar ook via sociale media of vele andere gratis bezoekersmethoden.

Door je business zo op te zetten kun je razendsnel groeien en behoud je ook je focus, dit stappenplan is ook de basis van mijn internet strategie waar je ook altijd op kunt terugvallen.