Xposers.nl is een nieuw online kunstplatform dat sinds 1 oktober 2009 live is gegaan.

De site biedt een breed publiek de mogelijkheid om te exposeren en werken te kopen en verkopen.

De twee initiatiefnemers hebben bedacht dat er een online platform moest komen waar iedereen gratis kan exposeren en waar door het diverse aanbod aan kunst en kunst van alle niveaus het voor meer mensen mogelijk wordt om kunst aan te schaffen.

Een van de sterke punten van het concept is dat er geen ballotage commissie is die beoordeeld of iets kunst is of niet. Dat maakt het voor kunstenaars van alle niveaus mogelijk om naar buiten te treden met hun creativiteit en hun werken te verkopen. Slechts via een aantal stappen heb je een eigen domein en de werken geplaatst. Een ander punt is de eenvoud en interactiviteit van de website. Het vinden van een werk is eenvoudig en overzichtelijk en via een reactiemogelijkheid kan men commentaar geven op de werken of er een vraag over stellen. ´Dat maakt het meer persoonlijk en levendig, wat de verkoop kan bevorderen‘˜, aldus Renà© Pasman, een van de initiatiefnemers.

Uniek is de interieurmodule waarmee je werken kunt bekijken in je eigen interieur. Initiatiefnemer Jasper de Wijs: ´We zijn niet voorbij gegaan aan het feit dat online kunst kopen soms moeilijk kan zijn omdat je een werk alleen digitaal en twee dimensionaal kunt bekijken. De interieurmodule kan je daarbij helpen doordat je een werk in een eigen gewenste ruimte kan plaatsen‘˜. En mocht dit je onzekerheid niet wegnemen, de meeste kunstwerken zijn in het echt een stuk mooier dan je op internet kunt zien. Daarbij mag je een werk terugsturen als het niet bevalt.

Xposers is een van de weinige partijen die een doeltreffende verkoopsite aanbiedt in combinatie met een kunstforum. Het forum is bedoeld voor het bespreken van kunst in het algemeen, om te discussiëren over kunstgerelateerde onderwerpen zoals je eigen werken of werken van anderen, vragen te stellen aan (collega)kunstenaars en vrienden en om je nieuws te delen met kunstminnend Nederland. Al deze onderdelen moeten er voor gaan zorgen dat de website goed bezocht wordt en blijft.

Xposers zorgt voor de marketing- en promotieactiviteiten van de website, en draagt hiermee bij aan het aan de man brengen van de kunstwerken. Dit zijn zaken die kunstenaars graag aan anderen overlaten.

Al met al lijkt ons het een concept dat prima past in de toenemende mate van het ´kopen‘˜ via internet en de behoefte van mensen om motiveringen te ventileren en je mening met anderen te delen. Meer informatie is te vinden op www.xposers.nl.