(Persbericht) be2 datingsite heeft klanten ondervraagd over hun houding ten opzichte van het huwelijk; of ze willen trouwen, waar ze willen trouwen en hoe het hen zou kunnen veranderen.

Terwijl een grote meerderheid een verlangen handhaafde om te trouwen, hebben slechts 20% gezegd dat ze niet zouden trouwen als ze een keus hadden. Het aantal dat een witte bruiloft wilde, haakt dramatisch af na de eerste golf van enthousiasme en oudere mensen hebben de neiging om een bescheiden evenement te organiseren met alleen familie en vrienden.

Tegelijkertijd waren de meeste mensen van mening dat, ongeacht de aard van de ceremonie, een huwelijk grote implicaties kon hebben voor een relatie ...

Trouwen is .. 'De beste dag van mijn leven'

In onze enquàªte van singles, ondanks dat bijna 80% uitdrukte een wens te hebben om te trouwen en 78% van de respondenten zei dat voor hen het idee van het huwelijk een droom was die uitkomt (44% vermeldde dat trouwen 'de beste dag van mijn leven' zou zijn), leken de meesten bereid om te wachten op de juiste partner. Meer dan 65% van de respondenten antwoordde dat ze alleen zouden trouwen als ze er zeker van waren dat hun partner de juiste was voor hen en slechts 11% gaf aan dat ze gewoon zouden trouwen omdat hun partner het wilde.

85% van de respondenten dachten dat het huwelijk de relatie zou kunnen veranderen, of dat ten goede of ten slechte zal zijn, kon de enquàªte niet openbaren!

Witte bruiloften de keuze van de minderheid

Misschien verrassend, een witte bruiloft was niet de meest populaire optie voor onze klanten. Wel zijn er meer mensen die aangaven dat hun ideale bruiloft met alleen "onze naaste familie en vrienden, een sjiek diner en een klein feestje" zou zijn. Opmerkelijk was de daling in populariteit van de grote witte bruiloft droom wanneer mensen ouder worden. Alleen de groep onder de 25 bleek een duidelijke voorkeur voor het
grote feest te hebben, terwijl alle andere leeftijdsgroepen weinig enthousiasme toonden. Of ze willen liever iets rustigs, of (een minderheid) ze zijn tegen het idee van een huwelijk. Dating vinden zou beter bij hun generatie passen.

Gelukkige huwelijken zijn online ontstaan

Relatiebemmidelingsdiensten kunnen een zeer doeltreffend instrument zijn voor het samenbrengen van mensen die dezelfde waarden en interesses hebben. Vaak worden hieruit zeer succesvolle partnerschappen gevormd. Een andere enquàªte uitgevoerd in 2009 suggereerde dat meer dan een op de vijf mensen die gebruik maken van internet dating services, trouwen met iemand die ze online ontmoet hebben.

Een goede kans bestaat dan dat veel van de respondenten en anderen de bruiloft van hun dromen krijgen, met de hulp van be2.

*De enquàªte werd uitgevoerd op be2's Nederlandse site en ondervroegen 1.166 respondenten tussen april en september 2010.

be2 is een van ´s werelds grootste matchmaking service, bedoeld om echte soulmates bij elkaar te brengen, voor een ware lange liefde. Meer dan 20 miljoen leden in 37 landen geloven in be2‘˜s methode, ontwikkeld door een team van psychologen, sociologen, en statitisten. Een succes percentage ven 40% geven hen gelijk!
Om meer over be2 en hun methode te weten, ga naar http://www.be2.nl

Press Office be2: [email protected]