Taalcursussen vanuit huis zijn al enige jaren populair. Het is de ideale manier om op een flexibele manier een taal te leren, vanuit een comfortabele omgeving. Een iets minder bekende manier is echter de taalcursus via de telefoon. In het buitenland al langer bekend, maar nog vrij nieuw in Nederland. Ondanks dat deze methode wellicht zelfs meer voordelen kent dan traditionele thuisstudies.

Studeren per telefoon: een vrij onbekend fenomeen in Nederland. De meeste thuisstudie aanbieders bieden leerpakketten via internet, waarbij de trainee een standaard parcours volgt en daar hopelijk zijn taalkennis verder mee ontwikkelt. Veel beginnende studenten vergissen zich echter in de hoeveelheid discipline die een thuisstudie vereist. Een veel voorkomend fenomeen is de gemotiveerde student in de beginperiode van zijn cursus, maar na enkele weken wordt het digitale leerprogramma nauwelijks meer geopend of belanden studieboeken onder in de kast.

Voordelen van telefonisch leren

Een belangrijk voordeel van telefonisch leren ten opzichte van traditionele thuisstudies, is het feit dat de trainee direct contact heeft met de leraar. De spreekvaardigheid wordt met een native speaker optimaal geoefend, waarbij ook het accent en de elementen uit de desbetreffende cultuur worden overgedragen. Daarnaast is bij telefonische gesprekken een betere concentratie nodig: de trainee wordt automatisch gedwongen goed te luisteren naar zijn gesprekspartner.

Naast deze pedagogische voordelen is de telefonische lesmethode ook geschikt voor mensen met een strakke agenda. Lessen per telefoon zijn 24h/7 beschikbaar. Door het gebruik van docenten met de desbetreffende taal als moedertaal, kan de trainee op elk uur van de dag een les reserveren mede door de verschillende tijdzones wereldwijd.

Deze nieuwe methode wordt nog niet veel gebruikt, maar bij bijvoorbeeld de organisatie World Speaking kan men profiteren van gratis proeflessen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular