(Persbericht) Een gezond menselijk lichaam heeft (dierlijk) vet nodig om optimaal te functioneren. Vetten bevatten namelijk belangrijke vitale voedingsstoffen, die cruciale taken in ons lichaam vervullen. Bovendien is vet een belangrijke energie leveraar. Vet is weliswaar calorierijker dan bijvoorbeeld koolhydraten, maar dat wil niet zeggen dat vet dik maakt. Vet zorgt er juist voor dat we sneller een vol gevoel krijgen en dus MINDER eten. Op EerlijkVlees.com kan de consument zich eerlijk informeren over gezonde vetten.

www.eerlijkvlees.com is een nieuw informatieportal over vlees dat ernaar streeft af te rekenen met alle onjuiste en negatieve informatie met betrekking tot (dierlijke) vetten in voeding.

Jarenlang hebben voedingsdeskundigen voor te vet eten gewaarschuwd, dat heeft geleid tot populariteit van producten met een verlaagd vetgehalte. Als gevolg hiervan is het aandeel van vet in onze voeding de afgelopen 40 jaar sterk afgenomen.

Deze trend neemt soms zulke hysterische proporties aan dat we kunnen spreken van ware vetvrees, diepgegronde maatschappelijke angst voor dierlijk vet. Onontkoombaar feit is echter dat ondanks de afname van vet in ons voedsel overgewicht een toenemend probleem is in onze samenleving.

Studies laten zien dat overal waar de vetconsumptie daalt, de bevolking dikker en ongezonder wordt. Overgewicht is een relatief recent probleem, onterecht toegeschreven aan de consumptie van (dierlijk) vet.

Een steeds langer wordende lijst wetenschappers wil daarom eindelijk afrekenen met de vet-hysterie. EerlijkVlees sluit zich daarbij aan. Volgens de initiatiefnemers van EerlijkVlees.com is het tijd dat we eerlijk wezen.

Bent u een echte vleesliefhebber en hebt u genoeg van alle verwarrende informatie in de media rondom (dierlijk) vet? Of wilt u gewoon graag meer weten over Vlees en haar toepassingen?

Houd dan zeker het nieuwe informatieportal EerlijkVlees.com in de gaten. Op EerlijkVlees vindt u de werkelijk feiten van vlees, vetten en cholesterol en neemt u zelfs een kijkje in de keuken van vleesproductie. Zaken zoals hoe vlees wordt samengesteld voor consumptie en welke ingrediënten worden toegevoegd voordat het vlees in de schappen van de supermarkt terecht komt komen uitgebreid aan de orde.

Wij verheugen ons u te kunnen vertellen dat u gewoon kunt genieten van een lekker stukje vlees en ambachtelijke natuurproducten zoals roomboter. En dat alles zonder à©à©n grammetje schuldgevoel.

Namens de initiatiefnemers van EerlijkVlees.com: Smakelijk eten!!