(Persbericht) Enschede Zusjesliefde is het spannende debuut van Lia Peters (het pseudoniem van schrijversechtpaar Peter de Zwaan en Lia Krijnen).
Spannend wat de inhoud betreft. Maar ook voor de werkwijze van Gouden Strop-winnaar 2000 Peter de Zwaan die na tientallen boeken in zijn eentje te hebben geschreven nu ineens ging samenwerken met zijn vrouw Lia, een geboren journaliste.

We zijn dan ook erg benieuwd hoe die samenwerking verliep, maar daar worden we tijdens het gesprek niet veel wijzer van. Zo weet bijvoorbeeld geen van tweeën meer precies hoe het idee om samen een boek te schrijven is ontstaan. En ook kunnen Peter en Lia niet vertellen hoe ze te werk zijn gegaan, zelfs niet of er sprake was van een speciale taakverdeling.
Op de vraag wie het verhaal voor Zusjesliefde heeft bedacht, vertelt Peter: ´Je denkt wat, je praat wat, je krijgt eens een idee en na een poosje ontstaat er iets, maar niemand weet meer precies wie welk besluit heeft genomen. Het woord ´organisch‘˜ schijnt hiervoor te zijn bedacht. Mooi woord: à¢â‚¬Å“organischà¢â‚¬. Zusjesliefde ontstond op organische wijze. ‘˜t Klinkt als een ziekte, maar het benadert de waarheid.‘˜
Een feit is wel dat Peter het makkelijker vindt om in zijn eentje te schrijven. ´Het gaat sneller. Je bent à¢â‚¬Å“eigen baasà¢â‚¬ zogezegd. Geen overleg, niet het: à¢â‚¬Å“Als jij dat nou doet, dan kijk ik hier nog even naarà¢â‚¬.
Echte plannen om na de uitgave van dit boek samen weer aan de slag te gaan, zijn er niet. Lia: ´We hebben het er af en toe wel over, wat neerkomt op: misschien morgen, misschien over zes jaar, misschien nooit.‘˜

Inhoud:
In Zusjesliefde wordt de zoektocht beschreven van Anne Procee, telg uit de welgestelde Enschedese familie Kingma-Ter Kuile, naar haar verdwenen zuster Liz.
Liz is Annes tweede zus die is ontvoerd. Binnen een jaar na de begrafenis van haar eerder ontvoerde zus Helen, hertrouwde Helens man - Ferdie - met Liz die nu dus ook is gekidnapt. Het lijkt vreemd dat Ferdie zich onttrekt aan de zoektocht naar zijn tweede vrouw, maar tijdens haar speurtocht komt Anne erachter dat Ferdie en Liz al jaren een geheim leven leiden.
De ontknoping vindt plaats in een gehucht in Normandië. De rest van het verhaal speelt zich af in Enschede, waar het schrijversduo zelf ook woont.

Zusjesliefde, thriller
Auteur: Lia Peters (pseudoniem voor Peter de Zwaan en Lia Krijnen)
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 158 5
Omvang: 380 pagina‘˜s
Prijs: € 19,95

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel