(Persbericht) ARNHEM, 23 maart 2011 - Wat is het verschil tussen e-invoicing en e-billing? Wat heeft factuurautomatisering te maken met Digipoort? Hoe verhouden de digitale nota en SEPA zich tot elkaar? Welke trends kunnen we ontdekken? Oftewel, waar gaat het heen met e-factureren? Deze en andere vragen worden beantwoord met de eerste E-invoicing Trend Map, die op 17 mei gepresenteerd wordt tijdens het Factuurcongres in Eindhoven.

Aan de hand van de kaart van het Londense metrostelsel wordt het ecosysteem rond e-factureren in Nederland in beeld gebracht. Hoe dichter het onderwerp in de buurt van het centrum -de hotspot- komt, hoe populairder het onderwerp is.

Elke ´lijn‘˜ van het metrostelsel wordt binnen de E-invoicing Trend Map vernoemd naar een thema rond e-factureren. Daarmee wordt de (infra)structuur neergezet waarbij thema‘˜s als formaten, modellen, dienstverleners, drempels, initiatieven, voordelen en processen aan de orde komen.

Stations
Elke lijn heeft in het schema zijn specifieke onderwerpen: ´stations‘˜. Een voorbeeld: de lijn ´Formaten‘˜ heeft de stations: HTML, PDF, UBL, CII, DOC, ISO20022, et cetera. De stations zijn groter waar twee onderwerpen elkaar kruisen of samenkomen. Dat betekent dat deze onderwerpen sterker met elkaar zijn verbonden.
Tot slot zijn sommige items niet in een ´lijn‘˜ te vatten zoals bepaalde experts en organisaties op het gebied van e-factureren. Zij worden in de toepasselijke thema‘˜s tussen de lijnen vermeld.

De E-invoicing Trend Map laat in een oogopslag zien waar het met e-factureren in Nederland en Europa heen gaat en maakt navigeren binnen het onderwerp een stuk eenvoudiger. Alle bezoekers van het Factuurcongres op 17 mei in het Evoluon ontvangen het document.

Over Factuurwijzer
Organisator Factuurwijzer is een onafhankelijk organisatie en legt zich toe op alle aspecten rondom elektronisch factureren en factuurautomatisering. Met onze expertise en de inzet van diverse initiatieven realiseren we maximaal voordeel voor zowel zakelijke als voor non-profitorganisaties.

EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen.
Organisatie Factuurcongres 2011
Westervoortsedijk 50 6827 AT ARNHEM
T 026-711 5032 | www.factuurcongres.nl | [email protected]