(Persbericht) Hoofddorp 13 september -. Afgelopen zaterdag heeft de eerste editie van festival Duycker Buyten plaatsgevonden. Voor het publiek in Haarlemmermeer was het de eerste echte kennismaking met de programmering van Podium Duycker, dat in januari 2011 opent. Muziekliefhebbers gingen er op uit om te genieten van een breed opgezette programma tijdens het festival. Optredens van Alphabeat, Onder/FS Green & Hef, lokale helden de Stokers en C-mon & Kypski, waren de hoogtepunten op Mainstage. Naast Mainstage stond op de Artquake Talent Factory regionaal talent geprogrammeerd in een afwisselend programma.

à¢â‚¬We kijken met ontzettend veel tevredenheid terug op de productie van het festivalà¢â‚¬, vertelt Leon Zwaans, directeur van Duycker. à¢â‚¬Å“We hebben met veel plezier mogen samenwerken met een gemotiveerd team van maar liefst 85 enthousiaste nieuwe vrijwillig medewerkers. Voor een eerste editie van het festival vind ik dat aantal bijzonder. Het zat strak en professioneel in elkaar en de hele dag kwamen er mensen op beiden podia af. We hebben onze doelstellingen bereikt door een voorproefje te kunnen geven van de diversiteit in programmering van Podium Duycker in 2011. Daarnaast kon iedereen zien dat Haarlemmermeer bol staat van bijzonder talent op muzikaal en creatief gebied. We hadden gehoopt op meer bezoekers, maar Duycker is een nieuwe organisatie en daarom nog onbekend bij het publiek, men weet nog niet wat men kan en mag verwachten, maar als totaal is deze editie voor ons ´‘˜okà¢â‚¬. We waren natuurlijk ook benieuwd naar de reacties van het publiek op de accommodatie. De reacties tijdens de sneakpreview in het pand waren geweldig positief.

Tijdens het festival streden Ravolva en Isfere om de finaleplaats van de HLMRmeer Popprijs. Ravolva sleepte als winnaar een coachingpakket in de wacht ter waarde van 2500 Euro. De band gaat samen met Duycker bepalen waar de coaching op wordt ingezet. Het Podium dat in de maand september al wordt opgeleverd, zal in december beginnen met de eerste try-out concerten. Het podium is onderdeel van het cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp het heeft 2 sfeervolle concertzalen, waarbij o.a gebruik is gemaakt van houten vloeren, zodat ook de grote zaal naast de imposante uitstraling een warme en intieme sfeer heeft. Het grand cafà© is ook een echte eyecather met hoge plafonds. Verder zijn er 3 studio's, 5 oefenruimtes en workshopruimtes aanwezig.

à¢â‚¬Deze week wordt het festival nog afgerond, en vanaf dat moment gaan we keihard aan de slag met de inrichting van het nieuwe gebouw dat in januari gaat openenà¢â‚¬, aldus Leon Zwaans.

Meer informatie over het festival en de ontwikkelingen betreffende de programmering en de opening van Podium Duycker zijn te vinden op www.duycker.nl