Barendrecht Elektrotechnisch installatiebedrijf Elektro-Four bv. heeft voor woningbouwcorporatie Woonbron IJsselmonde als eerste in Nederland een drietal galerijflats in de wijk Tuinhoven te Rotterdam IJsselmonde voorzien van LEDverlichting.

à¢â‚¬à…“Wat bij ons voorop staat, is duurzaamheid, milieuverantwoord, lage beheerskosten en een aanzienlijke besparing op de energiekosten. à¢â‚¬à…“ aldus Johan Pronk van Woonbron IJsselmonde.
Om aan deze wensen tegemoet te komen heeft Elektro-Four uit Barendrecht in samenwerking met distributeur Ledlighting uit Dordrecht een galerijarmatuur ontwikkeld, voorzien van LED.
Met het installeren van een drietal flats door middel van LEDverlichting is een begin gemaakt om genoemde techniek op grote schaal toepasbaar te maken. Omdat de bestaande verlichting aan vervanging toe was, is gekeken naar een alternatief. Elektro-Four, inmiddels succesvol in andere verlichtingprojecten vond de tijd rijp om hierop in te springen.

à¢â‚¬à…“Er is goed naar de techniek gekeken en naar de klant geluisterd. Bijna een jaar ontwikkeling is in dit product gaan zitten. Maar de mogelijkheden en toepasbaarheid zijn dan ook onbegrensd vertelt Hans de Jonge van Elektro-Four. Met trots toont hij dan ook het resultaat in het donker.

De eerste meetresultaten laten een besparing zien van ten minste 75 % op het energieverbruik. Reden voor Woonbron IJsselmonde om op dit moment nà³g een viertal flats van deze armaturen te voorzien. De Jonge vind het in het kader van Rotterdam Groene Stad dan ook uitstekend passen. De hoeveelheid koolmonoxide (CO2) uitstoot en zwaveldioxide (SO2) nemen hierdoor enorm af. De oude armaturen worden door een recyclebedrijf ingezameld, en de nog bruikbare exemplaren zullen naar een land in Afrika voor hergebruik worden geëxporteerd.

Ook de bewoners juichen de genomen initiatieven toe. De vele voordelen ziet men dan ook snel in. Wat ook opvalt zijn de armaturen in de keldergangen. Omdat deze voorzien zijn van bewegingssensoren, springen deze bij benadering direct aan en blijven ongeveer 10 minuten branden. Vervolgens gaan de armaturen weer naar hun spaarstand. Hierdoor zal een nog hogere besparing het gevolg zijn.

Inmiddels is al veel belangstelling voor dit nieuwe product getoond.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bedrijf: Elektro-Four bv.
Contactpersoon: Hans de Jonge
Adres: Ziedewij 13A
PC + woonplaats: 2991 LA Barendrecht
Telefoon: 0180-531541
Mobiel: 06-57710287
Internetsite: http://www.elektro-four.nl
Email: [email protected]

Op verzoek is meer productinformatie beschikbaar.