Al geruime tijd is het samenwerkingsverband Groen Centraal op zoek naar een geschikte partner voor het verzorgen van het vervoer van en naar station Driebergen-Zeist op een duurzame wijze. In taxibedrijf Besseling heeft zij de perfecte partner gevonden die van begin tot eind mee wilde denken.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op een belangrijke manier bijgedragen aan dit project, door een zeer centraal gelegen taxistandplaats ter beschikking te stellen, alle bewegwijzering op het station aan te passen en een duurzame haltepaal op zonne-energie te verzorgen.

De unieke samenwerking zorgt ervoor dat gasten van de conferentiecentra Hotel Zonheuvel en Kaap Doorn uit Doorn, Landgoed de Horst en de Bergse Bossen uit Driebergen en Woudschoten en het KNVB Hotel uit Zeist op een duurzame en voor hen snelle, comfortabele en goedkope manier op de plaats van bestemming kunnen komen. Voor het boeken van het shuttlevervoer is een website ingericht: www.ikreisgroen.nl. Op deze site kan op een simpele manier en voor een vaste prijs een taxi geboekt worden van en naar het station vanaf en naar de verschillende accommodaties. Natuurlijk kan er ook via de telefoon geboekt worden via een speciaal opengesteld nummer. Het wordt ook mogelijk om de bussen exclusief in te zetten als shuttle voor een groep die graag duurzaam vervoerd wil worden.

Groen Gas (biogas) is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto's op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. In feite wordt er dus gereden op brandstof die uit afval is gewonnen. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groene gas gegarandeerd 100% duurzaam.

Alle betrokken partijen zijn zeer actief op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo hebben 2 conferentiecentra reeds de gouden ´Green Key‘˜ behaald, heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug een hoge ambitie geformuleerd in haar Milieubeleidsplan ´Natuurlijk Duurzaam‘˜ 2009 2012 en is ook taxibedrijf Besseling in haar branche een voorloper.

Voor de mensen die de eerste 2 maanden gebruikmaken van de bus is er nog een leuk extraatje: met de geprinte reserveringsbevestiging kunnen zij gratis een kop lekkere en duurzame koffie of thee halen bij Natuurcafà© La Porte., de stationsrestauratie.

Van en naar de verschillende conferentiecentra worden dagelijks heel veel gasten vervoerd, maar nu niet meer in bussen die op diesel rijden, maar op groen gas. Voor het vervoer geldt een vaste lage prijs per persoon.

Website: http://www.ikreisgroen.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular