Persbericht

Themabijeenkomst ´Eerste Hulp Bij Epileptische aanvallen‘˜,
Wat moet ik doen en zeker laten, als mijn huisgenoot een aanval heeft?
Je bent meestal alleen als zoiets gebeurt à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦

Op zaterdag 12 juni 2010 a.s. organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) Gewest Zuidoost een thema middag over E.H.B.E. in Oosterhout.

De bijeenkomst vindt plaats in het epilepsiecentrum Kempenhaeghe, locatie Hans Berger Kliniek, gelegen aan de Muldersteeg 6 te Oosterhout in de Jan Bruenszaal, gelegen op de begane grond.
Deze themamiddag is van 14.00 uur tot 16.30 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur en de toegang is gratis. Er is bewegwijzering aanwezig en uiteraard ook vrijwilligers, die u naar de juiste plaats wijzen.

In verband met de ruimte dient u zich uiterlijk 1 juni aan te melden bij het secretariaat van het gewest, Lilian Bongers op e-mail adres [email protected] . Telefonische informatie kunt u krijgen op 040 286 1087 of bij Henk Marell, te bereiken op 06 4554 6048.

Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst gaat mevrouw Bep Lentink, voorlichtster van de Epilepsie Vereniging Nederland in op verschillende aanvalsvormen en de specifieke hulpverlening hierbij.
Zij zal dit doen aan de hand van presentaties en beeldmateriaal.
Tevens zal mevrouw Marjolein Kalse, epilepsieconsulent in ‘˜s Hertogenbosch, haar functie toelichten en welke rol zij kan spelen in de hulpverlening.

Voor, tijdens en na afloop is er aan de buitenkant van de zaal allerlei informatiemateriaal te vinden en kunt u spreken met vrijwilligers van de EVN en natuurlijk ook lotgenoten.
Tijdens de pauze krijgt u een kopje koffie aangeboden namens de vereniging.
Voor wie
De middag is bedoeld voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden, maar ook voor speciale scholen, sportscholen en EHBO-verenigingen.
Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Henk Marell, tel. 043 408 2704.
Zijn e-mail adres luidt: [email protected] . Mobiel 06 4554 6048.